BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Araç muayenesinde e-rapor dönemi

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporlarına erişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattığını duyurdu. Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “araç muayenesinde e-rapor dönemi”nin başladığı ifade edildi. Bu uygulama ile birlikte araç sahipleri, araç muayene raporlarına kısa mesaj, elektronik posta ve e-Devlet üzerinden erişebilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, dijitalleşme çalışmalarının bir parçası olarak TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporlarının artık elektronik ortamda sunulacağı belirtildi. Araç sahipleri, muayene sonrasında raporlarını kısa mesaj veya e-posta yoluyla alabilecekler. Ayrıca, e-Devlet Kapısı’ndaki “Araçlarım” sekmesinden de raporun özetine erişim imkanı sağlanacak.

Yılda 112 ton kağıt tasarrufu

Bu yeni uygulamanın birçok faydası olduğu vurgulandı. Yılda 112 ton kağıt tasarrufu sağlanması, 1904 ağacın kesilmemesi, 7 bin 840 metrekarelik çam alanının korunması, 459 bin 200 kilovat saatlik elektrik enerjisi tasarrufu, 196 bin litre akaryakıtın kullanılmaması ve 30 bin 240 metreküp atık gazın atmosfere yayılmasının engellenmesi gibi çevresel faydalar göze çarpıyor.

Bu yeni dijital uygulama ile birlikte araç sahipleri artık muayene raporlarına daha hızlı ve pratik bir şekilde erişebilecekler. Raporların elektronik ortamda sunulması, kağıt kullanımını azaltacak ve çevresel etkileri en aza indirecektir. Ayrıca, raporların elektronik olarak saklanması da araç sahiplerine daha fazla kolaylık sağlayacak ve belgelerin kaybolma riskini ortadan kaldıracaktır.

TÜVTÜRK’ün bu yeni uygulaması, Türkiye’nin dijital dönüşüm çalışmalarına bir örnek teşkil ediyor. Dijitalleşme sayesinde hızlı ve etkili hizmet sunumu sağlanırken, çevresel sürdürülebilirlik de gözetilmektedir. Bu tür dijital uygulamaların yaygınlaşmasıyla birlikte daha fazla sektörde kağıt kullanımının azaltılması ve çevreye dost çözümlerin benimsenmesi beklenmektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku