BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri Belli Oldu: Ne Zaman ve Ne Kadar Yatacak?

Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri araştırması Kurban Bayramı’na yaklaşmasıyla birlikte yoğunlaşmış durumda. Tahmini olarak 12 milyon emekli, “Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, zam var mı?” gibi soruların yanıtını merak ediyor. İşte, 2023 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleriyle ilgili güncel gelişmeler…

Yılda iki kez, dini bayramlar olan Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda ödenen emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Kurban Bayramı’nın 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olması, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerinin de merak konusu haline geldi. Peki, emekli ikramiyesi ne kadar olacak ve ne zaman ödenecek? İşte, bu konuyla ilgili detaylar…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve bayram ikramiyesinin ise 2 bin lira olması kararı alındı. Bu düzenlemeye göre, Kurban Bayramı ikramiyeleri herhangi bir değişiklik olmadığı sürece 2 bin TL olarak ödenecektir.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği belirlenmişti. Bu yıl Kurban Bayramı, 28 Haziran’da başlayacak. Bu doğrultuda, Kurban Bayramı ikramiyeleri Haziran ayı içinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Tahminlere göre, ikramiyelerin bayramdan 1 hafta önce yani 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatırılması beklenmektedir.

EYT’LİLERE ÇİFT İKRAMİYE!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve bayram ikramiyesinin ise 2 bin lira olması kararı alındı. Bu düzenleme sayesinde, EYT (Erken Emeklilik Talepleri) ile emekli olan vatandaşlar da dahil olmak üzere bu yıl emekliler, zamla birlikte bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı’ndan önce almışlardı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödenmektedir. 2023 yılında Mart ayı öncesinde gelir ve aylık almış olanlar ile Mart ayında gelir ve aylık bağlananlar, Ramazan Bayramı ikramiyelerini 14-19 Nisan 2023 tarihleri arasında almışlardır. Nisan ayı içinde gelir ve aylık bağlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesine denk gelen sigortalılar ve hak sahiplerinin ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenmiştir.

Bayram ikramiyesi ödemeleri, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alan kişilere yapılır. Ayrıca, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi almaya hak kazanır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku