BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Erdoğan, Cumhur İttifakı’nda Görev Alamayan BBP Başkanı Destici’ye Görev Verecek Mi?

Pazar günü gerçekleşen seçimlerde Büyük Birlik Partisi (BBP), Genel Başkan Mustafa Destici dahil olmak üzere aday gösterdiği hiçbir ismi Meclis’e sokamamasıyla büyük bir üzüntü yaşamaktadır. Bu beklenmedik sonuçlar, parti içerisinde şaşkınlık ve değerlendirme sürecini beraberinde getirmiştir.

BBP, seçim sonuçlarına ilişkin yaşanan bu hezimetin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmiştir. Bu görüşmede, Erdoğan’ın seçimi kazanması durumunda BBP lideri Mustafa Destici’ye cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi teklif edileceği konuşulmaktadır.

Bu gelişme, siyasi kulislerde büyük bir ilgiyle karşılanmış ve tartışmalara neden olmuştur. BBP’nin seçimlerde başarısız olmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Destici’ye önemli bir görev teklif etti. Cumhurbaşkanı yardımcılığı, BBP’nin siyasi etkisini artırma ve partinin geleceği için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Ancak, bu açıklama ve olası görev teklifi henüz resmi bir şekilde doğrulanmamıştır. BBP’nin geleceği ve parti lideri Mustafa Destici’nin siyasi kariyeri, bu gelişmelerin ardından merak konusu haline geldi.

Büyük Birlik Partisi’nin Seçim Hüsranı ve Destici’nin Cumhurbaşkanı Yardımcılığı İhtimali

Pazar günü gerçekleşen milletvekili genel seçimleriyle birlikte Türkiye sandık başına giderken, cumhurbaşkanlığı seçimleri ise ikinci tura kalmıştı. Yüksek katılımın olduğu bu seçimlerde bir diğer sürprizlerden biri, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin meclise girememesi oldu. Seçim öncesinde “Oy potansiyelimiz yüzde 30’un üzerinde” açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Destici, seçim sonuçlarıyla tokat yemişe dönmüştü.

BBP’nin İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı olan Destici dahil, aday gösterdiği hiçbir isim Meclis’e girememe başarısı gösterememişti. Bu yaşanan hüsran, siyaset kulislerinde de büyük yankı uyandırmıştı. BBP’nin Meclis’te temsil edilmeme durumu, parti içinde ciddi bir değerlendirme sürecini başlatmıştı.

Ancak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlerdeki büyük başarısızlık sonrasında dahi Cumhur İttifakı’na ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a şartsız destek vermeye devam etmektedir. Bu tutumuyla dikkat çeken Destici ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde sürpriz bir gelişme yaşanabileceği konuşulmaktadır. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması durumunda BBP liderine cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi teklif edilebileceği konuşulmaktadır.

Öte yandan, Destici’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı bir paylaşımda, “İkinci turu daha yüksek bir farkla kazanacağına olan inancımla başarı dileklerimi bildirdim” ifadelerine yer vermiştir. Bu paylaşım, Destici’nin ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararlılığını sürdürdüğünü göstermektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku