BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oylarını Kullandıktan Sonra Açıklama Yaptılar!


Bugün Türkiye, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için sandık başına gitti. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oylarını aynı saatlerde kendi adreslerine bağlı okullarda kullandılar. Bu olay, Türk siyasi tarihinde bir ilk olarak kaydedildi.

Erdoğan, oyunu Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullanırken, Kılıçdaroğlu ise Ankara’da Arjantin İlkokulu’na giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte oy kullanmaya geldi.

Seçim süreci ülke genelinde 973 ilçede ve 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandıkla gerçekleştiriliyor. Yurt içinde 60 milyondan fazla seçmenin oy kullanması bekleniyor. Oy verme işlemi saat 08.00’de başladı ve 17.00’ye kadar devam edecek.

Bu seçimlerde Türkiye’nin gelecek 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı belirlenecek. Hem Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan hem de Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin önemini vurgulayarak vatandaşların oy kullanmaya teşvik etti.

Seçim sonuçları, Türkiye’nin siyasi geleceği açısından büyük bir öneme sahip olacak. Halkın tercihiyle belirlenecek olan cumhurbaşkanı, ülkenin yönetiminde etkili bir rol üstlenecek ve Türkiye’nin iç ve dış politikalarını şekillendirecektir.

Oy verme işlemi devam ederken, Türkiye genelinde seçim güvenliğinin sağlanması için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulundular. Erdoğan, ikinci turun 28 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini belirtti ve sadece iki adayın bulunduğu bu oylamanın hızlı bir şekilde sonuçlanacağını ifade etti. Türk demokrasi tarihinde bu şekilde bir oylamanın görülmediğini vurgulayan Erdoğan, katılımın yüksek olmasını temenni etti ve demokratik sürecin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini diledi.

Kılıçdaroğlu ise oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, vatandaşları sandığa sahip çıkmaya davet etti. Özgürlük ve demokrasinin gerçek anlamda Türkiye’ye gelmesi için tüm vatandaşları oy vermeye çağıran Kılıçdaroğlu, seçimin zor koşullarda gerçekleştiğini ve karalamalara maruz kaldığını belirtti. Halkın sağduyusuna güvendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ülkeye demokrasinin geleceğine inandığını ve insanların huzur içinde gezebileceği bir Türkiye’nin olacağına olan inancını dile getirdi. Oy kullanan ve haklarını kullanan tüm vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku