BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Erdoğan’ın Yunanistan Ziyareti: “Siz bizi tehdit etmedikçe biz de sizi tehdit etmiyoruz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina ziyareti öncesi Yunan basınına verdiği röportajda, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni bir döneme işaret ederek, diyalog ve iş birliği çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, röportajında Türkiye ve Yunanistan’ın tarihi, coğrafi ve kültürel bağlarını vurgulayarak, her iki ülkenin aynı coğrafyayı, denizi paylaştığını belirtti. İki ülkenin geçmişte çözülememiş sorunları olduğunu kabul eden Erdoğan, bu sorunların diyalog ve iş birliği ile çözülebileceğini ifade etti.

“Türkiye’nin Düşmanı Değil, İttifakın Kıymetli Bir Üyesi”

Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan’ı düşman olarak görmediğini ve her iki ülkenin de komşu olarak kalması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Yunanistan’ın Türkiye’nin içinde bulunduğu ittifakın (NATO) kıymetli bir üyesi olduğunu vurgulayarak, ilişkilerin güvene dayalı olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Siz bizi tehdit etmedikçe biz de sizi tehdit etmiyoruz” diyerek, karşılıklı güvenin sağlanması çağrısında bulundu.

Diyalog ve İyi Niyet Çerçevesinde Sorunların Çözümü

Türkiye Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunların diyalog ve iyi niyet çerçevesinde çözülebileceğine inandığını belirtti. Erdoğan, “Uluslararası yargıya gittiğimizde geride hiçbir sorun bırakmamalıyız” dedi ve her iki ülkenin de cesur bir şekilde sorunları konuşması gerektiğini vurguladı.

Enerji Alanında İş Birliği Potansiyeli

Cumhurbaşkanı, Ege ve Doğu Akdeniz’deki enerji rezervlerinin iş birliği potansiyeli taşıdığını ve bu iş birliğinin bölge ülkelerinin enerji güvenliğine katkı sağlayabileceğini ifade etti. Türkiye’nin enerji alanında iş birliği ve diyaloga her zaman açık olduğunu belirten Erdoğan, bu iş birliğinin bölgedeki siyasi meselelere de katkıda bulunabileceğini söyledi.

Gazze ve Filistin Meselesi

Erdoğan, Filistin meselesine duyduğu duyarlılığı vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda insan hakları ve uluslararası hukukun savunucusu olduğunu belirtti. Gazze’deki olaylara karşı çıkarak Batı’nın temel değerlerini savunduklarını ifade etti. Ayrıca, düzensiz göçle mücadelede uluslararası iş birliği ve çabaların önemine değindi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku