BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Eros’u öldüren şahsın cezası belli oldu

İstanbul Başakşehir’de bir apartmanın asansöründe gerçekleşen vahşi bir hayvan işkencesi davası büyük yankı uyandırdı. Eros adlı kediye yapılan zalimce muamele sonucu hayatını kaybeden İbrahim Keloğlan adlı sanık hakkındaki kararın bozulması üzerine ikinci bir duruşma gerçekleşti.

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık İbrahim Keloğlan ve avukatları katıldı. Ayrıca hayvan hakları savunucuları da salonda hazır bulundu. Ancak İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin davaya katılma talebi reddedildi.

Mahkeme salonunda gerçekleşen duruşmada İbrahim Keloğlan, yaşadığı anlık psikolojik çöküntü sonucu hareket ettiğini ve büyük bir hataya imza attığını ifade etti. Ancak mahkemede gülüşmelere neden olan bu açıklamalarına rağmen, sanık daha sonra pişmanlığını dile getirdi.

“Kasten hayvan öldürme”

Sanık avukatı, müvekkilinin toplum önünde cezasını çektiğini, bundan sonrasında da çekmeye devam edeceğini belirterek beraat talep etti. Ancak müşteki tarafın avukatı, müvekkilinin yaşadığı psikolojik etkileri ve zararı dile getirerek ceza talebinde bulundu.

Mahkeme sonucunda, sanık İbrahim Keloğlan “Kasten hayvan öldürme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı uygulanırken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu cezanın Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar verilen en yüksek ceza olduğunu açıkladı.

İstanbul’da yaşanan bu olay, toplumda büyük infiale neden olmuş, adaletin sağlanması için büyük bir çaba harcanmıştı. Sonuç olarak, hukuki süreç tamamlanarak hayvan haklarına saygı gösterilmesi yönünde önemli bir adım atılmış oldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku