BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT’lilerden yeni talep

Kadıköy Rıhtım Caddesi’nde toplanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu üyeleri, 2000 yılı öncesi emekli olanlar için uygulanan İntibak Yasası’nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için de çıkarılmasını talep etti. Vatandaşlar, EYT’liler lehine pankartlar açarak ve sloganlar atarak sosyal adalet taleplerini dile getirdi.

EYT Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, basın açıklamasında, en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 liraya çıkarılmasına rağmen diğer emeklilere zam yapılmamasının sosyal adalet ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Yüksek prim ve yıllarca emeklilik için çalışanlara yapılan haksızlığa dikkat çeken Lastikçi, özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda yaşanan artışlara karşılık emekli maaşlarının rakamların kontrol altına alınarak düzenlenmesini talep etti.

Emekli olmanın hizmet yılı ve prim gününe ek olarak yaş haddi şartını getiren düzenlemeye değinen Lastikçi, 2000 yılı öncesi emekli olanlar için çıkarılan İntibak Yasası’nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için de çıkarılması gerektiğini belirtti. Bu talepleriyle emeklilik sürecinde adaletin sağlanmasını arzuladıklarını dile getiren Lastikçi, emeklilik maaşlarının en düşük memur maaşından az olmamasını ve asgari ücretin de gelinen süreçte en düşük memur maaşından düşük olmamasını talep etti.

EYT Federasyonu üyeleri, toplandıkları Kadıköy Rıhtım Caddesi’nde kararlılıkla seslerini duyurdu. Sosyal adalet ve eşitlik talepleriyle sokağa çıkan vatandaşlar, gelecekleri ve emeklilik hakları için mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti. Yasal düzenlemelerin yapılması ve haklarının korunması için yetkililere çağrıda bulunurken, hükümetin bu konuya duyarlılık göstermesini beklediklerini ifade ettiler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku