BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Genç Girişimci, 35 Yıllık Aracını Elektrikliye Dönüştürdü: 200 Kilometre 20 Liraya!

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Emirhan Kaya, girişimci ruhuyla 35 yıllık bir otomobili elektrikli araca dönüştürerek dikkatleri üzerine çekti. 1988 model ve motoru çalışmayan bir otomobili 30 bin TL’ye satın alan Kaya, babası Erkan Kaya ile birlikte simit fırını işleten bir aile işletmesinde çalışmalara başladı.

Proje kapsamında sipariş ettiği elektrikli motor ve bataryaları aracına entegre eden Kaya, 3 aylık bir süreç sonunda elektrikli aracını başarıyla tamamladı. 1 buçuk yıldır trafiğin sakin veya kapalı olduğu noktalarda aracını kullanan genç girişimci, çevresinden ve sosyal medyadan olumlu geri dönüşler alıyor.

Emirhan Kaya’nın yaptığı elektrikli araç, 200 kilometrelik bir menzile sahip ve bu mesafeyi sadece 20 TL’lik elektrik harcamasıyla kat ediyor. Araç, 1 kilometrede 10 kuruşluk bir elektrik maliyetine sahip. Kaya’nın projesinin toplam maliyeti ise 200 bin TL olarak belirlendi.

Genç girişimcinin şimdiki hedefi, daha yeni ve konforlu bir aracı elektrikli araca dönüştürerek bu alandaki projelerini geliştirmek. Kaya, projeleri için sponsor desteğine ihtiyaç duyabileceğini belirtirken, başarı elde ettiği bu projenin ardından daha büyük ve modern araçlar üzerinde çalışmayı planlıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku