BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Genç Mühendisler ve Tasarımcılar, NASA JPL Buluş Yarışması ile Sınırları Zorluyor

NASA JPL Buluş Yarışması’nın 19. etkinliği, bu yıl Doğuş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Yarışmanın odak noktası, gerçek dünya sorunlarına akıllı ve yenilikçi çözümler bulma misyonunu üstlenen genç mühendisleri ve tasarımcıları bir araya getiriyor. “Kâğıt Sepete” konseptiyle düzenlenen yarışma, Türkiye’nin dört bir yanından 50 farklı okuldan ortaöğretim öğrencilerini ve bilim tutkunlarını bir araya getiriyor.

9 Aralık tarihinde Doğuş Üniversitesi Dudullu Yerleşkesi’nde düzenlenecek etkinlik, katılımcılara kendi cihazlarını tasarlamaları için bir platform sunacak. Mühendislik ve tasarımın sınırlarını zorlayacakları bu yarışmada, bilimi eğlenceli ve etkileşimli bir deneyime dönüştürme fırsatı bulacaklar. Özdisan Elektronik’in katkılarıyla gerçekleşen yarışmada, en sıra dışı, en artistik, en küçük ve en hafif tasarımlarla dereceye girenlere plaket ve ödüller verilecek.

NASA JPL Buluş Yarışması, genç yetenekleri teşvik ederek onlara gerçek dünya problemlerine yönelik yaratıcı çözümler bulma fırsatı sunuyor. Katılımcılar, sadece mühendislik ve tasarım becerilerini değil, aynı zamanda problem çözme yeteneklerini de geliştirme şansı yakalayacakları bu etkinlikte birbirinden ilginç projelerle karşılaşabiliriz.

Etkinlik, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak, onları bir araya getirerek deneyim paylaşımı sağlamak ve geleceğin liderleri olarak yetişmelerine katkıda bulunmak adına önemli bir platform olarak öne çıkıyor. NASA JPL Buluş Yarışması’nın her yıl düzenlenmesi, genç yeteneklerin kendilerini keşfetmelerine ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Bu yılki “Kâğıt Sepete” konsepti de katılımcıların yaratıcılıklarını konuşturabilecekleri heyecan verici bir zemin sunuyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku