BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Gmail’in Yeni Yapay Zeka Destekli Özelliğiyle Metin Yazma Deneyiminizi İyileştirin

Google, Gmail’in yeni yapay zeka destekli özelliği olan “Yazmama yardım et”i Android ve iOS platformları için kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu özellik, kullanıcılara metin yazarken yardımcı olmayı amaçlamaktadır. İşte bu yeni özellik hakkında detaylar!

Google, geçtiğimiz ay düzenlenen I/O 2023 etkinliğinin ardından Workspace Labs’i daha geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşturma kararı aldı. Bu kapsamda, “Yazmama yardım et” özelliği artık Gmail’e kayıtlı test kullanıcıları için Android ve iOS platformlarında kullanılabilmektedir.

“Yazmama yardım et” özelliğini kullanmaya başladığınızda, öncelikle üretken yapay zeka hakkında bilgilendirici bir tanıtım karşınıza çıkmaktadır. Daha sonra sağ alt köşede “Yazmama yardım et” seçeneği belirmektedir. Bu seçeneğe dokunduğunuzda, bir komut seçmek için “Oluştur” seçeneği sunulmaktadır.

Metin oluşturma bölümüne girildikten sonra, seçeneklere tekrar dokunarak mesajı çeşitli şekillerde düzenleme imkanı bulunmaktadır. Örneğin, metni biçimlendirebilir, ayrıntılandırabilir, kısaltabilir, kendinizi şanslı hissedebilir ve taslak yazabilirsiniz. Bu işlem birkaç saniye sürebilir ve ilerlemeyi göstermek için bir simge yanıp sönecektir. Ardından, yeni bir yanıt oluşturulacak ve isterseniz önceki alınan yanıtın yerine geçecektir.

Gmail’in “Yazmama yardım et” özelliği, şu an için Google Docs mobil uygulamalarında kullanılamamaktadır. Ancak yakın gelecekte bu özelliğin bu uygulamalara da eklenebileceği tahmin edilmektedir.

Gmail’in yeni yapay zeka destekli özelliği olan “Yazmama yardım et”, kullanıcılara metin yazarken daha verimli olmaları konusunda yardımcı olmayı hedeflemektedir. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde daha hızlı ve daha etkili iletişim kurabilirler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku