Site icon Buzdağı Haber

Google AdSense’te Geçersiz Trafikle Nasıl Başa Çıkılır?

Google AdSense, yayıncıların dijital içerikten para kazanmasını sağlar. Ziyaretçilerinize ve yayınladıklarınıza göre web sitenize kişiselleştirilmiş reklamlar yerleştirir. Ajanslar ve ağlar aracılığıyla reklamverenler, reklamlarını sitenize yerleştirebilmek için ödeme yapacaktır. Ancak, Google AdSense geçersiz trafik olarak değerlendirdiği trafiği tespit ederse, para kazanma beceriniz risk altında olabilir.

AdSense, geçersiz trafiği yayıncı kazançlarını yapay olarak artıran tıklamalar veya gösterimler olarak tanımlar. Hesabınızı ve gelirinizi riske atmamak için Google’ın standart şartlarını ve politikalarını izleyerek AdSense hesabınızı botlardan ve geçersiz trafikten koruyabilirsiniz.  

Google AdSense ve geçersiz trafik hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin, böylece onu tanıyabilir, algılayabilir ve yönetebilirsiniz.  

Geçersiz trafik türleri

nasıl tanınır

Önleme stratejileri

Geçersiz Trafik Nedir?

Geçersiz trafik, kazançları veya reklam maliyetlerini yapay olarak artıran tüm gösterimleri veya tıklamaları tanımlar. Dolayısıyla, web sitesi ziyaretçilerinin hem kasıtlı eylemleri hem de kasıtsız eylemleri geçersiz trafik kategorisine girer.   

Aşağıdaki örneklerden herhangi biri, Google AdSense tarafından geçersiz trafik olarak sınıflandırılabilir:

Otomatik robotlar, trafik kaynakları, aldatıcı yazılımlar veya tıklama araçları

Web sitesi ziyaretçilerini reklamları tıklamaya teşvik eden yerinde mesajlaşma

Yüksek hacimde istenmeyen tıklamalara yol açan reklam uygulamaları

Aynı kaynaktan (cihaz, IP vb.) kişiler tarafından tekrarlanan gösterimler veya tıklamalar

Kendi web sitelerinde canlı reklamları tıklayan yayıncılar

Google’ın teknolojisi, bir kullanıcının bir reklama gerçek ilgisinden elde edilen geliri hesaplamayı amaçlar. Google’ın teknolojisi yüksek hacimli geçersiz trafik tespit ederse, Google reklam sunumunu sınırlayabilir, bir hesabı askıya alabilir ve hatta hesabı devre dışı bırakabilir/yasaklayabilir.

Geçersiz trafik, tahmini ve gerçek kazançlarınız arasında, sitelerinde geçersiz trafikten habersiz olan yayıncılar için bir uyarı işareti görevi görebilecek tutarsızlıklar da oluşturabilir.

Bir sitede yayıncının bilgisi dışında geçersiz trafik mevcut olsa bile, site yayıncısı sorumludur. Sitenizi ve işletmenizi geçersiz trafikten korumak için tasarım, mesajlaşma ve reklam uygulamalarının gereksinimleri karşıladığından emin olmak için sitenizi kontrol etmelisiniz. Ayrıca yayıncılar, işletmelerini hileli hak taleplerinden korumanın bir yolu olarak trafik modellerini ve trafik kaynaklarını kontrol etmelidir.

İki Tür Geçersiz Trafik

Geçersiz trafiğin başlıca iki biçimi vardır: Genel Geçersiz Trafik (GGST) ve Gelişmiş Geçersiz Trafik (GGT).

Arka planda çalışan ve siteleri tarayan GGST’yi bulabilirsiniz. İnsan davranışını kopyalamadığı için daha az riskli ve tespit edilmesi daha kolay. Yaygın GGST türleri şunları içerir:

Geçersiz reklam yerleşimleri

Marka güvenliği veya veri robotları

Analiz tarayıcıları

Arama motorlarından ve bilinen veri merkezlerinden gelen örümcekler, botlar ve tarayıcılar

Bilinmeyen tarayıcı trafiği

GGT’nin tanımlanması daha zordur ve genellikle kötü niyetli niyeti temsil eder. İnsan kullanıcı davranışını kopyalamak için bot ağları kullandığından tespit edilmesi zordur. Sonuç olarak, sayfanızdaki GGT’yi tespit etmek için gelişmiş analizlere ihtiyaç vardır. GGT’nin bazı biçimleri şunlardır:

Kötü amaçlı yazılım

yanlış IP adresleri

Verileri işleyen botlar

Yasa dışı yedek trafik

Kurabiye doldurma

Saldırıya uğramış cihazlar

Kendini insan dışı olarak ilan etmeyen bot trafiği

GGT’yi tespit etmek için gelişmiş parmak izi algoritmaları da kullanılır. Kontrol edilmeden bırakıldığında GGT, SEO çabalarınızı da olumsuz etkileyebilir. 

AdSense Geçersiz Tıklamaları Nasıl Tespit Eder?

Google AdSense, geçersiz tıklamaları ve gösterimleri kontrol etmek için gerçek zamanlı bir filtre sistemi kullanır. Google’ın ifşa etmediği diğer yöntemlerle birlikte kullanıcının IP adresini inceler, tarayıcınızın önbelleğindeki reklamlara bakar ve tıklama oranınızda (TO) ani bir değişiklik arar.

Aynı IP adresi reklamlarınızı çok fazla tıklarsa, Google işlemleri geçersiz olarak işaretler. Geçmişte benzer reklamları seçmemiş olan kullanıcılar, tıklama yanlışlıkla olsa bile sahtekar olarak görülebilir. Google’ın ölçümüne göre, TO’nuzdaki ani bir artış, genellikle tıklama gruplarıyla ilişkilendirilen tıklama sahtekarlığını gösterebilir.

Diğer uyarı bayrakları, tıklama zamanlamasını, yinelenen tıklamaları ve tıklama modellerini içerir. Siteniz Google’ın reklam yerleşimi politikalarını ihlal ediyorsa , Google, sitenizin yanlışlıkla yapılan tıklamaları teşvik ettiğini belirleyebilir ve siteyi izleme veya askıya alma için hedefleyebilir.

Google, geçersiz trafiği tespit etme metodolojisinin diğer birçok yönünü gizli tutar, bu nedenle yukarıdakiler genel olarak hem iyi bir içgörü hem de iyi uygulama olarak kabul edilse de, kapsamlı bir tespit metodolojisi listesi değildir. Google Analytics hesabınızı kontrol ederek, Google’ın trafiği değerlendirmek için kullandığı bazı özellikler ve ölçümler hakkında fikir edinebilirsiniz.

Google bazı gösterimleri geçersiz trafik olarak tanımlarsa, bu gösterimler veya tıklamalar için size ödeme yapılmaz ve veriler kaldırılır. Genel olarak, AdSense hesabınız yalnızca Google’ın yüksek düzeyde geçersiz trafik olarak değerlendirdiği durumları tespit etmesi durumunda cezalandırılır, ancak yerleşim politikalarına bağlı kalarak geçersiz trafik algısından kaçınmak daha iyidir. 

Geçersiz Trafik Belirtileri Nelerdir?

Geçersiz trafiği şu işaretlerin herhangi birinden tespit edebilirsiniz:

AdSense hesabı askıya alındı ​​veya devre dışı bırakıldı

Web sitesi ziyaretlerinde veya kullanıcı reklam trafiğinde keskin ve beklenmedik artışlar

Yüksek hemen çıkma oranları

Trafik dalgalanmaları sırasında düşük dönüşümler

Sitede geçirilen az zaman

Sürekli olağan dışı trafik modelleri

Bir IP adresinden birden fazla tıklama

Garip zamanlarda artan trafik

Saldırıya uğramış sistemler

Google’ın algoritmaları, insan olmayan bot trafiğini reklam tıklamalarından kolayca algılayabilir. Tıklama botlarını yönetmek için web sitenizi herhangi bir geçersiz etkinlik açısından yakından izlemeniz gerekecektir. 

AdSense’te Geçersiz Trafik Nasıl Düzeltilir?

Kolay bir ilk adım, AdSense politikalarını gözden geçirmektir. Program politikalarını tam olarak anlayarak, sitenizdeki geçersiz trafik ve insan kaynaklı olmayan trafik risklerini belirlemek, çözmek ve azaltmak için kendinizi daha iyi donatabilirsiniz.

AdSense’in geçersiz trafik algılamasının bir nedeni, reklam yerleşimi politikalarının ihlalidir. Bilmeden bile olsa yanlışlıkla yapılan tıklamalara olanak tanırsanız, geçersiz trafik oluşturduğu için AdSense tarafından işaretlenebileceğinizi unutmayın.

Olağandışı etkinlik ve insan dışı bot etkinliği olup olmadığını kontrol etmek için sitenizin trafik kaynaklarını araştırın. Bot ağını kendiniz kaldıramazsanız yardım için Google ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir yayıncı olarak, botları filtrelemek için Google Analytics’i de kullanabilirsiniz. Ayrıca, bot saldırılarını engellemek için eklentileri kullanabilirsiniz.

Reklamlarınıza Yapılan Geçersiz Tıklamaları Nasıl Önlersiniz?

Sitenizde AdSense’in geçersiz trafik olarak değerlendirebileceği trafiği önlemek için bu ipuçlarını izleyin.

Reklam yerleşiminizin yanlışlıkla tıklamaları teşvik etmediğinden emin olmak için reklam yerleşiminizi gözden geçirin. 

Olumlu bir kullanıcı deneyimi sağlamak için reklam yerleşimi politikalarına uyun.

Trafik satın almaktan kaçının. Arama motoru sıralamalarınızı yükseltebilse de, istenmeyen hileli tıklamalar ve gösterimler büyük olasılıkla AdSense tarafından tespit edilerek kazançlarınızı ve hesabınızı riske atacaktır. 

Üçüncü taraf bir reklam dolandırıcılığı tespit şirketi ile trafiğinizi inceleyin. Bir terslik fark ederseniz ancak neyin yanlış olduğundan emin değilseniz, trafik kaynağını belirlemek için yardım isteyin.

Google bu reklam sahtekarlığını hemen tespit edebileceğinden kendi reklamlarınıza tıklamayın.

Yönetici oturum açma URL’nizi bir şeyle değiştirerek ve bot saldırılarını engellemek için eklentiler yükleyerek bot trafiğini önlemek için sitenizin güvenliğini artırabilirsiniz.

Sitenize yönlendiren süresi dolmuş alan adlarını kontrol edin. 

Sayfanıza neyin yönlendirildiğini görmek için bunu Google Analytics hesabınızla yapabilirsiniz. 

SEO stratejilerinizi, yalnızca doğal yerlerdeki yetkili sitelerde bağlantı kurma pratiği yapacak şekilde değiştirin.

Veya tüm bunlar bunaltıcı geliyorsa, Newor Media gibi etkili, kullanıcı dostu profesyonel bir reklam yönetimi iş ortağından yararlanabilirsiniz.

Çözüm

AdSense’in geçersiz trafiği algılaması, web sitenizden para kazanma becerinizi olumsuz etkileyebilir veya tamamen bozabilir. Web sitenizi ve gelir akışlarınızı en iyi şekilde korumak için, web sitenizin AdSense politikalarına bağlılığını ve bu politikalarda yapılan değişiklikleri izlemeniz ve sık sık dolandırıcılık faaliyetlerini kontrol etmeniz gerekir.

Arama motoru sıralamalarınızı yükseltmek için trafik satın almak cazip gelse de, trafiğinizin kaynağı ve doğası ana odak noktası olmalıdır. Site ziyaretçilerinin içeriğinizi gerçekten ziyaret etme, etkileşim kurma ve tüketme niyetinde olduğundan emin olmak, potansiyel SIVT sorunlarından kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Google’ın, trafik kalitesinin yanı sıra site ziyaretçi trafiği modellerinizi izlediğini unutmayın. Google AdSense, trafik kalitesi standartlarını açıklamadığından, büyümeye giden en iyi yolunuz, harika içerik oluşturmaya odaklanmış bir yaklaşımdır.

Devre dışı bırakma ve sitenizden para kazanma yeteneğinizi kaybetme riskinden kaçınmak için Google’ın tüm AdSense politikalarını anladığınızdan ve bunlara uyduğunuzdan emin olun.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Exit mobile version