BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Google, Yeni Nesil Yapay Zeka Modeli Gemini’yi Tanıttı! 3 Farklı Biçimde Çalışıyor


Google, son duyurusunda Gemini adlı en yetenekli genel yapay zeka modelini tanıttı. Bu model, üç farklı biçimde çalışmak üzere optimize edilerek, veri merkezlerinden mobil cihazlara kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir hale getirildi: Ultra, Pro ve Nano.

Gemini’nin işleyişini daha da kolaylaştırmak amacıyla Bard’a getirilen güncelleme, Türkiye’nin bu yeniliği ilk deneyimleyen ülkelerden biri olmasını sağlayacak. Bu, Google’ın büyük ölçekli ortak çabalarının ve şimdiye kadarki en büyük bilim ve mühendislik projesinin bir ürünü.

Gemini 1.0’ın ilk versiyonu üç farklı boyutta optimize edildi:

  • Gemini Ultra: Son derece karmaşık görevler için en büyük ve yetenekli model.
  • Gemini Pro: Çeşitli görevleri ölçeklendirmek için en iyi model; Türkiye’de İngilizce olarak kullanıma açık.
  • Gemini Nano: Cihaz içi görevler için en verimli model.

Gemini, metin, görüntüler, ses, video ve kodlama dilleri gibi farklı türdeki bilgileri genelleştirebilen ve birleştirebilen çok modlu bir yapay zeka modelidir. Ayrıca, mobil cihazlardan veri merkezlerine kadar her yerde verimli bir şekilde çalışabilir, geliştiricilere ve kurumsal müşterilere yapay zeka ile oluşturma ve ölçeklendirme konusunda önemli avantajlar sunar.

Gemini’nin temel özellikleri, farklı yöntemlere önceden eğitilmiş olması ve daha sonra ek çok modlu verilerle ince ayar yapılarak etkinliğinin artırılmasıdır. Bu, Gemini’nin çok modlu modellerin sıkça yaşadığı kavramsal ve karmaşık akıl yürütme zorluklarını aşmasını sağlar.

Bard, Gemini Pro’nun hassas ayarlanmış bir versiyonunu kullanarak Türkiye dahil 170’ten fazla ülkede İngilizce olarak kullanılabilecek. Bu güncelleme, anlama, özetleme, akıl yürütme, beyin fırtınası yapma, yazma ve planlama gibi konularda Bard’ın yeteneklerini önemli ölçüde artıracak. Gemini’nin önümüzdeki aylarda Google’ın temel ürün ve hizmetlerinde daha fazla kullanılması planlanıyor, bu da birçok alanda daha gelişmiş yapay zeka deneyimleri sunacak demektir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku