BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Görme Engelli Girişimci Zülal Tannur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Buluştu

Görme engelli genç girişimci Zülal Tannur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile önemli bir buluşmaya imza attı. Tannur’un geliştirdiği “From Your Eyes” (FYE) uygulaması, yapay zeka ve insan iş birliğiyle görme engelli kullanıcılara anlatım hizmeti sunarak dikkat çekiyor. Bakan Kacır, genç girişimcinin teknolojik çözümlerini inceledi ve projeye destek verdi.

Bakan Kacır, Zülal Tannur’a TEKNOFEST montu hediye ederek başarılı girişimciyi tebrik etti. Tannur’un görme engellilere yönelik geliştirdiği uygulama, görselleri hikayeleştirebilme özelliğiyle öne çıkıyor. Otomobillerde yolcu ve sürücüler için kazaları önceden tahmin edebilen bir ürün geliştiren Zülal Tannur, bu teknolojiyi yerli ve milli otomobil Togg için de uyguluyor.

Tannur, engelli bireyler için teknolojik çözümler üretmeye devam etmek amacıyla yatırım turuna devam ettiklerini belirtti. “From Your Eyes” uygulamasının organik büyümeyle 5 binden fazla kullanıcıya ulaştığını söyleyen Tannur, 2024’te global operasyonları hızlandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Görme engelli bir birey olarak teknolojiye erken yaşta merhaba diyen Tannur, “Biz, sadece görme engelli insanlar için değil, göremeyen makineler için de teknoloji üretiyoruz. Müşterilerimizden birisi de yerli ve milli otomobilimiz Togg. Bir mobil uygulamamız var bununla da göremeyen insanlar için çözümler üretiyoruz” dedi.

Bakan Kacır ise Zülal Tannur’un başarı hikayesini övgüyle karşılayarak, “Zülal bir küresel girişim olarak günden güne büyük başarılara imza atacak ve engelsiz yaşam adına, engelleri aşan bireyler adına ilham kaynağı olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku