BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı, İmamoğlu Yaralanan Vatandaşlarla Bir Araya Geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum mitinginde taşlı saldırıya maruz kaldı. Saldırı sonucunda birçok vatandaş yaralanırken, İmamoğlu’nun otobüsü de taşlandı.

Yaşanan olayların ardından İmamoğlu, yaralanan vatandaşlarla bir araya geldi. Durumları iyi olan vatandaşlarla görüşen İmamoğlu, “Erzurumla yine buluşacağız, gönül bağımızı hiç kimse koparamaz” diyerek moral verdi.

Saldırı, siyasi atmosferin giderek gerildiği bir dönemde gerçekleşti. Siyasi partilerin mitingleri sırasında sık sık benzer olayların yaşanması üzücü bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak İmamoğlu’nun yaralanan vatandaşlarla buluşması ve onlara moral vermesi, siyasi arenada önemli bir liderlik örneği olarak değerlendiriliyor. İmamoğlu’nun, sadece seçmenlerine değil, tüm vatandaşlara hizmet etmek için çaba gösteren bir lider olarak öne çıktığı da söylenebilir.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen bir “Halk Buluşması” sırasında yaşanan gerginlik sonucunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 8’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir şüpheli ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı.

Olayın ardından 15 zanlı gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye sevk edilen zanlılardan 14’ü çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bir zanlı ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kalmıştı.

Yaşanan bu olay, toplumda birçok tepkiye neden oldu ve güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesi bekleniyordu. Ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerin sayısı, olayın boyutunu ve önemini azalttı.

Benzer olayların yaşanmaması için toplumun her kesiminin sorumluluk alması gerekiyor. Özellikle siyasi atmosferin sertleştiği bir dönemde, toplumun farklı kesimleri arasındaki gerilimin artması son derece üzücü bir durum.

Bu tür olaylarda hukukun üstünlüğünün korunması ve şiddetin önlenmesi en önemli görevler arasında yer alıyor. Yaşanan olayların ardından gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması, hukukun işlenmediğini göstermekle beraber benzer olayların yaşanmaması için önleyici tedbirlerin alınmadığı da görülüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku