BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Hindistan’da Tren Kazasında 288 Kişi Hayatını Kaybetti, Sebebi Tespit Edildi!

Hindistan’ın Orissa eyaletindeki bir tren kazasında ölü sayısı 288’e yükseldi. Dün akşam saatlerinde Bahanaga Bazar Tren İstasyonu yakınlarında meydana gelen kaza, iki yolcu treni ve bir yük treninin karışmasıyla gerçekleşti. Kazada 900’den fazla kişi de yaralandı.

Yapılan İlk İncelemeler:

Demiryolları yetkilileri tarafından yapılan ilk incelemeler, kazanın “sinyal hatası” nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini gösterdi. İlk olarak Coromandel Ekspresi için geçiş sinyali verildi, ancak daha sonra sinyal kesildi ve ana hatta giren tren ile yük treni çarpıştı.

Kazanın nedeniyle ilgili kapsamlı bir raporun kısa sürede hazırlanması beklenirken, sinyalin verilip tekrar iptal edilme sebebi henüz bilinmiyor. Bu trajik olay, son 20 yılda Hindistan’da meydana gelen en büyük tren kazası olarak nitelendiriliyor ve hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kurtarma çalışmalarına yerel halkın da destek verdiği bildirildi. Ayrıca, kaza nedeniyle çok sayıda tren seferi iptal edildi. Yetkililer, kazaya karışan yolcu trenlerinin Coromandel Express ve Yashwatpur-Howrah Express olduğunu açıkladılar. Coromandel Express, Shalimar Tren İstasyonu’ndan Chennai Central Tren İstasyonu’na doğru seyir halindeydi.

Orissa eyaletinin üst düzey yetkililerinden Pradeep Jena, bölgeye önemli miktarda acil yardım ekipmanının sevk edildiğini belirtti. Ayrıca, kurtarma faaliyetlerine odaklandıklarını ve kazanın nedeninin araştırıldığını ifade etti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri:

Hindistan Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu ve Başbakan Narendra Modi, kazaya ilişkin derin üzüntülerini ve taziyelerini ileterek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediler. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de aynı şekilde taziye mesajları yayımladılar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku