BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İbrahim Kalın konuştu: Kabine ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber’de katıldığı canlı yayında Türkiye’nin son seçim sürecini değerlendirdi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetteki dehasını bir kez daha gördüğü bir seçim süreci yaşadığını vurgulayarak bu durumun bir rekor olduğunu ifade etti.

Seçimin aslında Türkiye’nin tamamının kazandığını belirten Kalın, kaybedenlerin de olduğunu dile getirdi. Millet İttifakı’nın siyasi liderlerinin ve onları destekleyen bazı grupların kaybettiğini söyleyen Kalın, bu grupların Kandil’in uzantıları, Kandil’in kendisi, FETÖ, Pensilvanya gibi yapılar olduğunu ifade etti.

Kalın, Türkiye’nin güçlü ve bağımsız bir ülke olarak yoluna hızla devam edeceğini söyleyerek Türkiye Yüzyılı’nın herkesin yüzyılı olduğunu belirtti.

Programda “Bundan sonra ne olacak? Sayın Cumhurbaşkanı ne zaman yemin edecek? Yemin töreninden sonra kimler davet edilecek?” sorusuna Kalın, takvimin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklayacağı tarih ve kesin seçim sonuçlarına bağlı olarak şekilleneceğini ifade etti. YSK’nin hem Milletvekili Seçimleri hem de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için kesin sonuç açıklayacağını söyleyen Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin ettikten sonra aynı gün göreve başlama töreninin düzenleneceğini ve bu törene hem yerli halkın hem de uluslararası misafirlerin ve liderlerin davet edileceğini belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın paydaşlarının da bu törende yer alacağını aktardı.

Kalın, daha sonra kabine üyelerinin açıklanacağını söyledi ve YSK’nin açıklamasından sonra Meclis ve Cumhurbaşkanlığı takviminin netleşeceğini ifade etti.

“ÇOK BÜYÜK BİR TÖREN YAPILACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin sona ermesiyle birlikte yoğun bir programına başladığını belirten İbrahim Kalın, uluslararası tebrik telefonlarının geldiğini ve bugün birçok devlet başkanı ve liderle görüşmeler yapacağını söyledi. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam Biden ile bir telefon görüşmesi yapacağını ve Putin ile bir görüşme planlandığını belirtti. Ayrıca Almanya, Fransa, İsrail, Yunanistan, İspanya, NATO Genel Sekreteri, Hollanda, Ukrayna gibi ülkelerle de telefon görüşmelerinin planlandığını ifade etti.

Kalın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden ile görüşmesinde, kendisini yemin töreninden sonra yapılacak resepsiyona davet etmesi söz konusu mu?” sorusuna ise, bunun prensip olarak yapılabileceğini belirtti ancak son kararın kendilerine değil, davet edilen liderlere bağlı olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçim sonuçlarının kesinleşmesinden sonra dünya liderlerinin hızla tebrik mesajları ve telefon görüşmeleri için harekete geçtiğini ve bu durumun Türkiye’nin önemini ve liderleri Erdoğan’ın değerini gösterdiğini paylaştı.

Kalın’a “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlaması töreni için hazırlığınız nasıl?” sorusu yöneltilince, 2018’de balkon konuşmasının yapıldığı meydanda geniş katılımlı bir tören yapacaklarını ve bu törende vatandaşlar, meslek örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra uluslararası liderlerin de yer alacağını belirtti. Binlerle ifade edilebilecek büyük bir göreve başlama töreninin düzenleneceğini aktardı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku