BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İsrail protestolarında 1 kişi öldü

İstanbul, Türkiye – İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, trajik bir olayın ardından gergin anlara sahne oldu. İstanbul Valiliği, bu protestolar sırasında bir kişinin kalp krizi geçirerek vefat ettiğini, 43 polisin yaralandığını ve 63 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hayatını kaybeden kişinin kimliği Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nuri Tüfekçi’nin babası olarak belirlendi. Eshabil Tüfekçi’nin, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı yapılan protestolara katılarak hayatını kaybetmesi, olayın büyüklüğünü vurguladı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, dün yaşanan olaylarda İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlardan bir grupun konsolosluk binasına girmeye çalıştığı, emniyet güçlerine taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunduğu ifade edildi. Emniyet kuvvetleri, olayların daha da büyümesini engellemek amacıyla gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişi engelledi.

Açıklamada ayrıca, polis bariyerini aşarak emniyet güçlerine saldırdığı tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Olayların ardından güvenlik önlemleri artırıldı ve protestoların daha fazla şiddete dönüşmesi engellenmeye çalışıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı terör saldırılarını andıran bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz.”

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku