BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarda: 8 bin 525 Can Kaybı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, Filistin toplumunda büyük bir insanlık trajedisine sebep olmaya devam ediyor. Bu son saldırılar, barışın ve insani değerlerin gölgesinde yaşanan acı bir gerçeği bir kez daha yansıttı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 525’e ulaştı. Özellikle çocuklar ve kadınlar, bu insani trajedinin en büyük mağdurları arasında yer alıyor.

Saldırılarda 3 bin 542 çocuk ve 2 bin 187 kadın hayatını kaybederken, yaralananların sayısı ise 21 bin 543’ü buluyor. Bu saldırılar sadece insan hayatını değil aynı zamanda sağlık sistemini de hedef aldı. Sağlık personelinin de aralarında bulunduğu 130 kişi hayatını kaybederken, 35 hastaneden 15’i ya yakıt sıkıntısı ya da İsrail bombardımanları nedeniyle hizmet veremez durumda.

Filistin Sağlık Bakanlığı, enkaz altında olduğu düşünülen bin 100 çocuk ve toplamda 2 bin kişiden haber alınamadığını bildirdi. Özellikle Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’nin sürekli hedef alınması, sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramasına ve hayatların tehlikeye atılmasına sebep oluyor.

Önemli bir uyarı ise Şifa ve Endonezya hastanelerindeki ana elektrik jeneratörlerinin yakıt sıkıntısı nedeniyle hizmet dışı kalabileceği yönünde. Sağlık sistemine acil bir müdahale çağrısı yapılarak, binlerce yaralının ve hastanın yaşamını kurtarabilmek adına tıbbi malzeme ve yakıt temininin acil olduğu belirtildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku