BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İstanbul’da, Güney Amerika-Uluslararası Uyuşturucu Karteli Lideri Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Kırmızı Bülten ile aranan ve Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan ‘KOMPANİO BELLO’ isimli uyuşturucu kartelinin lideri olan Dritan REXHEPI yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada operasyonun detaylarına değindi.

Operasyon Detayları:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’da düzenlenen ‘KARTEL OPERASYONU’ ile Kırmızı Bülten’le aranan uyuşturucu karteli lideri Dritan REXHEPI’nin yakalandığını duyurdu. İtalya ve Arnavutluk makamları tarafından aranan Rexhepi, Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan uluslararası Kompanio Bello isimli kartelin başındaydı.

Suçlamalar:

Dritan REXHEPI’nin, “Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam kaçırma/Hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat” suçlarından arandığı belirtildi. Operasyonun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından koordine edildiği ifade edildi.

Operasyon Süreci:

İstanbul Havalimanı’ndan ülkemize giriş yapan Benjamin Omar PEREZ GARCIA isimli Kolombiya vatandaşının üzerinden yapılan incelemeler sonucunda, Dritan REXHEPI’nin yakalanması için hemen kartel operasyonunun başlatıldığı belirtildi. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından ortaklaşa yapılan çalışmaların ardından kartel liderinin yerinin tespit edildiği ifade edildi.

Sonuç ve Mücadele Kararlılığı:

Operasyonun başarıyla tamamlandığını belirten Bakan Yerlikaya, suç örgütleri ve zehir tacirleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Operasyonu düzenleyen güvenlik güçlerini tebrik eden Yerlikaya, halktan dua istedi ve güvenlik güçlerini övgüyle andı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku