BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Japonya’da nükleer kedi paniği

Hiroşima eyaletinin Fukuyama bölgesinde yaşanan olağanüstü bir durum, bölge halkını endişelendirdi. Gece karanlığında kaybolan bir kedinin, bölgedeki bir kaplama fabrikasının çevresinde dolaştığı ve izlerinin kimyasal bir fıçının yakınında son bulduğu belirtildi.

Kaplama fabrikasının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kedinin fabrika önünde dolaştığı ve kırmızımsı sarı pati izleri bırakarak hızla kaçtığı görüldü. Fabrikada çalışan bir işçi, kedinin izlerini takip ederek kimyasal bir fıçının bulunduğu alana kadar gittiğini tespit etti.

Fabrikanın müdürü Kobayaşi Akihiro, kimyasal fıçının üzerindeki çarşafın kısmen yırtılmış olduğunu belirtti. Fıçının içinde bulunan kimyasal maddenin, temas veya solunum yoluyla ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği ifade edildi.

Fukuyama Belediyesi, kaybolan kediyi bulmak amacıyla devriyeleri artırdı. Ancak, kedinin hala bulunamadığı belirtildi. Belediye, kedinin görülmesi halinde vatandaşlara yaklaşılmaması ve dokunulmaması konusunda uyarılarda bulundu. Anormal davranışlar sergileyen bir kedi görüldüğünde belediyeye veya polise başvurulması istendi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), söz konusu kimyasal maddenin cilt, göz ve solunum sistemine zararlı olduğunu belirtiyor. İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nden kimyasal risk uzmanı Linda Schenk, kedinin kimyasal maddenin etkileriyle kısa sürede ölebileceğini ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku