BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kabine toplanıyor, gündem ekonomi

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de bir araya geliyor. Toplantı gündeminde asgari ücret mesaisi ve bayram ikramiyesi gibi konular bulunuyor.

Edinilen bilgilere göre bugünkü kabine toplantısında asgari ücrete yönelik ara bir zam yapılması, ev hanımlarına emeklilik imkanı, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konular ele alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde uygulanacak politikalar hakkında kabine üyelerini bilgilendirecek. Özellikle enflasyonun neden olduğu refah kaybını telafi etmeyi amaçlayan adımlar üzerinde durulacak.

Kabinede, memurlara ilave refah payı verilmesi, 7 bin 500 liranın üzerindeki emekli aylıklarının kademeli düzenlemelerle ele alınması ve bayram ikramiyeleri gibi konular da görüşülecek.

Ayrıca, temmuz ayında süresi dolacak olan konut kiralarında tavan artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı da kabine toplantısının masasındaki konulardan biri olacak.

Kabine toplantısında ele alınacak konuların sonuçları, vatandaşların beklentilerini ve yaşam kalitesini etkileyecek önemli kararları içermektedir. Bu adımların, ekonomik istikrarı desteklemek ve vatandaşların refahını artırmak için atılan önemli adımlar olduğu düşünülmektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku