BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kademeli Emeklilik konuşması Meclis’e damga vurdu

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, 8 Eylül 1999’dan sonra sigortası başlayanlar için kademeli emeklilik düzenlemesi yapılması gerektiğine dikkat çekti. Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan’ın haberine göre, Karakoz, TBMM 28. Dönem çalışmaları kapsamında emeklilik konusunda vatandaşların çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşıyan isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

Karakoz’un yaptığı son konuşmada, vatandaşlar arasında ayrım olmaması gerektiğini vurgulayarak, “8 Eylül 1999’dan sonra sigortası başlayanlar için mutlaka kademeli emeklilik düzenlemesi yapılmalıdır, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karakoz, “Emeklilik her çalışan insanın en büyük hayalidir ancak bu hayal adalet olan, adil yönetilen ülkelerde geçerlidir. İktidar emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenleme yaptı, onu da eline yüzüne bulaştırdı. Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999’dan önce olanlar yaş dışındaki şartları yerine getirdiğinde EYT kapsamında emekli olabiliyorlar ancak söz konusu tarihten bir gün sonra sigortası başlayanlar EYT kapsamı dışında kaldılar ve şimdi emekli olamıyorlar. Bir gün geç sigortalı olan yıllarca çalışmak zorunda kalacak, kayıpları toplam on yedi yıl. Vatandaşlar arasında ayrım olmaz, 8 Eylül 1999’dan sonra sigortası başlayanlar için mutlaka kademeli emeklilik düzenlemesi yapılmalıdır, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir. İktidar verdiği sözleri unutmasın, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözsün” şeklinde konuştu.

Karakoz’un çağrısı, emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözümüne yönelik yeni adımların atılması gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Tepki Göster
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku