BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

‘Kanun Hükmü’ belgeselinin konusu ne? neden sakıncalı bulundu?

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan ‘Ulusal Belgesel Yarışması’nda yer alan Nejla Demirci’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘Kanun Hükmü’ adlı belgesel film nedeniyle bir kriz yaşanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, filmde yer alan ifadeler nedeniyle festivalden çekilme kararı aldı.

Bakanlıkların bu kararının temel nedeni, ‘Kanun Hükmü’ belgeselinde yer alan ifadelerin, FETÖ terör örgütünün propagandasının yapılmasına vesile olması, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimine karşı verilen mücadelenin itibarsızlaştırılmasına katkı sağlaması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması ve yargının verdiği kararların tanınmamasına ilişkin ifade ve sahneler içermesiydi.

Bakanlıklar, özellikle filmin girişinde yer alan ifadelerde yargının verdiği kararların tanınmamasına yönelik ifadelerin bulunduğuna dikkat çekerek, bu tür bir içeriğin festivalde yer almasının provokatif bir amaç taşıdığını vurguladı.

‘Kanun Hükmü’ adlı belgesel film, festivalin Ulusal Belgesel Yarışması kategorisinde yer alıyordu. Ancak filmdeki içerik nedeniyle bakanlıkların çekilme kararı, festivalde tartışmaları ve istifaları da beraberinde getirdi. Festival ile ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku