BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Katar Depremzedeler için Para Topluyor! Ne kadar Para Toplandı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen önce 7.7 lik deprem ardından 7.6 lık depremden sonra 10 ilde ev yıkılmaları ve binlerce yaralı ve can kayıpları oldu. Önce ülke genelinde olan yardımlar ardında global hale geldi. Dünyanın dört bir yanından ekipler ve destekler gelmeye devam ediyor. Bunlardan biride Katar oldu. Katar, her zaman Türkiye’ye yardımları ve dostlukları ile bilinir. Katar’ın başkenti’nde gökdelenlerde Türkiye bayrakları yansıtıldı.

Katar Emiri “Şeyh Temim” Depremzedeler için 50 milyon Riyal yardımında bulundu. Sadece Katar emirin yardımı ile sınırlı kalmadı. Katar’da bugün Tv’lerde 5 kanalda Türkiye için yardım kampanyası başlatıldı ve olumlu sonuçlar elde edildi. Yayınlanan yardım kampanyası şu ana kadar 740 Milyon Tl toplandığı bildirildi. Yardım kampanyası tv’lerde hız kesmeden devam ediyor. Bu rakam giderek daha çok artması bekleniyor.

Katar’ın türkiye nin yaşadığı bu doğal afet dünya genelinde ses getiren deprem durumuna başka bir yerden daha destek vereceğini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre Katar, Katar Yıldızlar Ligi yarı final müsabakalarından gelen gelirleri Türkiye’ye bağışlayacaklarını açıkladı. Katar her zaman Türkiye’nin yanında olan ülkelerden biri olarak bu deprem olayında da yalnız bırakmadı ve yardımlarını devam ettiriyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku