BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kılıçdaroğlu’ndan 2000’lere müjde!

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara gönderdiği SMS mesajında, 2000 yılı sonrası için emeklilik vaadinde bulundu. Mesajında, “8 Eylül 1999’da sigortalı olanlar emekliliğe hak kazanıyor. Ancak bir gün sonrasında sigortalı olanlar tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT’deki bu adaletsizliği bitireceğim” ifadesini kullandı.

Kademeli emeklilik olarak bilinen ve sosyal medyada da sıkça tartışılan talepler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e yöneltilen bir soru üzerine gündeme gelmişti. Bakan Bilgin, 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe girenlerin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına alınmasının geriye doğru işleyen bir kanuni düzenleme olduğunu belirtti ve EYT’yi yasalaştırdıklarını ifade etti. Ancak Bakan Bilgin, bu tarihten sonra işe başlayanların emeklilik yaşlarının öne çekilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun SMS mesajı ve Bakan Bilgin’in açıklamaları, emeklilik sistemi ve EYT konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi. EYT’nin adaletsizlik olduğunu düşünenler, daha erken emeklilik imkanı sağlanması gerektiğini savunurken, karşı görüşte olanlar ise geriye dönük düzenlemelerin mağduriyet yaratacağını ve sistemi zorlayacağını dile getiriyorlar.

EYT konusu, emeklilik sistemiyle ilgili derinlemesine bir tartışma gerektiren bir konudur. EYT’yi destekleyenler, emeklilik yaşının daha erken bir şekilde düzenlenmesi ve adaletli bir sistemin oluşturulması gerektiğini savunmaktadır. Diğer taraftan, sistemin mali dengelerini korumak ve geriye dönük değişikliklerin yaratabileceği hukuki sorunları göz önünde bulunduranlar, mevcut sistemdeki düzenlemelerin sürdürülmesi gerektiğini savunmaktadır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku