BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kış Hastalıklarına Karşı Uzman Tavsiyeler: Antibiyotik Kullanımından Kaçının!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mansur Doğan, artan kış hastalıkları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Soğuk havaların etkisiyle sıkça görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat çeken Doç. Dr. Doğan, özellikle gribal enfeksiyonlar ve soğuk algınlıklarının yaygın olduğunu ifade etti.

Antibiyotik kullanımıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Doç. Dr. Mansur Doğan, bu tür hastalıklarda antibiyotiğin yerinin olmadığını vurguladı. Hastalığın bakteriyel bir enfeksiyona dönüşmediği sürece antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Doğan, hastalığın tanısının bir hekim tarafından konulması gerektiğini ve ancak bu durumda antibiyotiğin etkili olabileceğini açıkladı.

Koruyucu hekimlik önlemlerine de değinen Doç. Dr. Mansur Doğan, kış aylarında iç mekanlarda yoğun temasın olduğu durumlarda maske ve hijyenin önemine dikkat çekti. Hasta kişilerin kendilerini ve çevrelerini korumalarının gerekliliğini vurgulayan Doç. Dr. Doğan, maske ve mesafenin önemini vurgulayarak hastalıkların yayılmasını engellemek için bu önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Hastalıkların tedavisinde istirahat, uygun beslenme ve hekimin önerdiği tedavi yöntemlerine uyulmasının önemine değinen Doç. Dr. Mansur Doğan, hastaların yeme içmelerine dikkat etmeleri gerektiğini ve uygun tedaviyle hastalıkları atlatabileceklerini ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku