BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

MEB’den 81 İldeki Okullarda Değişiklik Yaptı! İlkokul Öğrencilerine Manevi Destek! Çocuklar Hafta Sonu Camiye Götürülecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik “Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor” adlı yeni bir proje başlatıyor. Hafta sonları Diyanet gençlik mekanları ve camilerde, manevi danışmanlar ve din görevlileri nezaretinde düzenlenecek etkinliklerle çocuklara değerler eğitimi verilecek. Ayrıca, proje kapsamında seçilen lise ve üniversite öğrencileri de çocuklara rehberlik edecek.

Projeye Göre Detaylar:

Projenin başlaması planlanan tarihi 10 Şubat olarak belirlendi ve ilk etapta 10 pilot ilde test edilecek. Bu iller arasında Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Konya, Manisa, Samsun, Şırnak, Tekirdağ, İstanbul’un Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer ile Ankara’nın Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri bulunuyor.

Proje, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, aldıkları akademik eğitimi destekleyerek değerler eğitimi vermeyi hedefliyor. Bu kapsamda, Diyanet Gençlik Gönüllüleri tarafından seçilen lise ve üniversite öğrencileri, çocuklara rol model olacak ve rehberlik edecek.

Eğitim ve Rehberlik Süreci:

Proje sürecinde, ilkokul öğrencilerine ev ödevlerinde manevi danışmanlar ve din görevlileri yardımcı olacak. Ayrıca, etkinlikler “öğle namazı buluşması” ile sona erecek ve çocuklarla cami bahçesinde günübirlik kamp programları da düzenlenecek.

“Faaliyet Rehberi” Doğrultusunda Hareket:

Proje kapsamında hazırlanan “Faaliyet Rehberi”ne göre etkinlikler, 10 Şubat ile 10 Haziran arasındaki tüm hafta sonlarında gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu proje ile çocuklara erdemli bir yetişkinlik yolunda rehberlik etmeyi ve topluma değerlerine bağlı bireyler kazandırmayı amaçlıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku