BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Melek Mosso neden soyadını değiştirdi? Melek Mosso’nun ilk soyadı nedir?

Ünlü şarkıcı Melek Mosso, son zamanlarda adını sadece müziğiyle değil, aynı zamanda soyadı değişikliği hikayesi ve toplumsal duyarlılığıyla da duyuruyor. Mosso, Ahmet Mümtaz Taylan’ın sunuculuğunu yaptığı ‘Empati’ programının son konuğu oldu ve hayatına dair ilginç detayları paylaştı.

Melek Mosso, soyadını değiştirme hikâyesini anlattı. Şarkıcı Melek Mosso, Davarcı olan soyadını değiştirme hikayesini anlattı.

Melek Mosso, 16 yaşından bu yana “Mosso” soyadını kullanıyor. Bu terimin müzikteki neşeli ve hızlı anlamını taşıdığını açıklayan Mosso, akrabalarının kendisini sosyal medyada bulmasını engellemek amacıyla bu ismi tercih ettiğini belirtti. Ekiple sadece 10 dakika içinde karar verilen bu isim, şarkıcının müzik kariyerinin temel taşlarından biri haline geldi.

Zorluklarla dolu geçmişi hakkında da konuşan Mosso, evsizlik deneyimini paylaştı. Genç yaşta kötü bir evde yaşadığını ve hatta karton üzerine sünger serip yattığını anlattı. Ancak bu zorlu dönemlerin ona hayata dair birçok şey öğrettiğini ve her anın tadını çıkarmayı öğrendiğini ifade etti.

Ayrıca, aile içi şiddet nedeniyle kuzenini kaybettiğini ve bu travmanın yıllarca üzerinde etkisi olduğunu paylaştı. Kadına yönelik şiddete ve kayıplara dikkat çeken Melek Mosso, katillerin yüzlerinin unutulmaması gerektiğini vurguladı. İnsan haklarına ve kadınların güvenliğine duyarlılığını dile getiren Mosso, “Özgecanlar, Hülyalar…” gibi isimlerle anılan kurbanları hatırlamanın yanı sıra, şiddet uygulayanların da yüzlerini unutmamamız gerektiğini söyledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku