BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Nafaka Düzenlemesi İçin Yeni Tasarı Yolda

Ankara, 16 Ağustos 2023 – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı A haber canlı yayınında nafaka konusuyla ilgili yeni bir düzenleme çalışmasının yolda olduğunu açıkladı. Bakan Tunç, süresiz nafaka ödemelerine ilişkin yaşanan adaletsizliklere dikkat çekerek, bu konuda denge sağlayacak bir tasarının hazırlanacağını belirtti.

Tunç’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Medeni kanunumuzda nafakanın süresiz olarak belirlendiğine dikkat çeken Bakan Tunç, bu durumun 1 gün bile evli kalmış kişilerin onlarca yıl boyunca nafaka ödemesi yapmasına neden olduğunu ifade etti. Ancak aynı zamanda, bu düzenlemenin kadınları da mağdur etmemesi gerektiğini belirten Tunç, bu dengeleri göz önünde bulundurarak adil bir çözüm arayışında olduklarını dile getirdi. Yeni tasarının Meclis’in yeni döneminde gündeme geleceğini de vurguladı.

Bakan Tunç ayrıca, kiracıların mağduriyetini önlemek amacıyla kira miktarındaki yüzde 25’lik sınırlamanın bir yıl daha uzatıldığını belirtti. Bu sınırlamanın, eski kiracıların düşük kiralar nedeniyle yaşadığı sıkıntıları gidermeye yönelik olduğunu belirten Tunç, kiracı ve ev sahiplerinin sorunlarını çözmek için 1 Eylül’den itibaren arabuluculuk müessesesinin devreye gireceğini söyledi. Arabulucuk sisteminin, dava sayısını azaltarak daha hızlı ve adil bir çözüm sağlayacağına inandığını ifade etti.

Adalet Bakanı, son olarak, Covid-19 salgını sürecinde açık cezaevi hükümlülerine verilen izinlerin infaz düzenlemesi ile ilgili olduğunu belirtti. Denetimli serbestlik kararına 5 yıldan az hapis cezası olan hükümlülerin geri kalan sürelerini denetimli serbestlik yoluyla dışarıda infaz edebileceğini söyledi. Bu düzenlemenin, ıslah edici bir etki sağlamak amacıyla yapıldığını ve bir af düzenlemesi olmadığını vurguladı.

Bakan Tunç’un açıklamaları, nafaka konusunda adil ve dengeleyici bir yaklaşımın benimsendiğini ve kiracıların mağduriyetinin önlenmesi için önemli adımlar atıldığını gösteriyor. Arabuluculuk müessesesi ile uyuşmazlıkların hızlı ve adil bir şekilde çözümü hedeflenirken, infaz düzenlemesi de hükümlülerin topluma kazandırılmasını amaçlıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku