BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Netflix’ten Aboneleri Üzecek Karar

Netflix, İngiltere ve ABD gibi büyük pazarlarda şifre paylaşımını engellemek ve ek gelir elde etmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Bu uygulamaya göre, aboneler resmi adreslerinin dışında yaşayan kişilerle şifrelerini paylaşabilmek için ilave bir ücret ödemek zorunda kalacaklar. ABD’de her ay 7,9 dolar, İngiltere’de ise 4,9 sterlin ödenerek bu özellik kullanılabilecek.

Ancak bu yeni tarife, sadece “standart” ve “Premium” seçeneklerini kullanan aboneler için geçerli olacak. Bu kararın ardından Netflix hisseleri yüzde 2 düşerek günü 355.99 dolarla kapattı.

Netflix, dünya genelinde 233 milyon aboneye sahip olduğunu belirtiyor. Ancak şirketin verilerine göre, abone olmayan yaklaşık 100 milyon kişi başkalarının şifrelerini kullanarak yayınları izliyor.

Geçen yıl Netflix, Latin Amerika’da şifre paylaşımına yönelik baskıları artırmak için önlemler almıştı. Resmi adres dışında başka bir yerden Netflix bağlantısı yapmayı engellemişti. Şubat ayında bu kısıtlamaları Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz, ve İspanya gibi ülkelere de genişletti.

Ancak İspanya’da ilave hesaplar için getirilen 5,9 euro ödeme zorunluluğu, Netflix’in üç ay içinde 1 milyondan fazla abone kaybetmesine yol açtı.

Netflix, hesap paylaşımı konusunda yeni bir e-posta göndererek, Avustralya, Brezilya, Fransa, Almanya, Meksika ve Singapur gibi 103 ülkede müşterilerine bu konuda bilgilendirme yapmıştır.

Netflix, tüm ülkelerde ilave hesaplar için ek ücret uygulamasına geçerek kısa vadede abone sayısında azalma yaşanabileceğini öngörüyor. Bu adım, şirketin gelirini artırmak ve şifre paylaşımını önlemek amacıyla atılan stratejik bir adımdır.

Bu uygulamanın Netflix aboneleri üzerindeki etkisi ve uzun vadede şirketin gelirine nasıl yansıyacağı, ilerleyen dönemlerde netleşecektir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku