BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Tarihi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve beklenen bir düzenleme sonunda gerçeğe dönüştü: Üniversite öğrencileri, artık vergisiz telefon ve bilgisayar sahibi olabilecekler. Bu önemli karar, resmi gazetede yayınlandı. Peki, bu düzenleme ne anlama geliyor? Detaylarıyla inceleyelim.

Düzenleme Hangi Öğrencileri Kapsıyor?

Yayınlanan karara göre, vergisiz telefon ve bilgisayar uygulaması, 26 yaşından gün almamış ve örgün eğitimde bulunan yükseköğretim öğrencilerini hedefliyor. Bu, yalnızca lisans öğrencileri için değil, ön lisans düzeyinde okuyan öğrencileri de içeriyor. Ancak açıköğretim öğrencileri bu avantajdan yararlanamayacaklar.

Nasıl ve Ne Kadar İndirim Alabilecekler?

Öğrenciler, bu düzenlemeden bir defaya mahsus yararlanabilecekler. Vergi indirimi, nihai satış fiyatı 9.500 TL’yi geçmeyen telefon ve bilgisayarları kapsayacak şekilde belirlendi. Her bir cihaz için toplam destek miktarı en fazla 5.500 TL ile sınırlandırıldı. Bu, öğrencilere hem telefon hem de bilgisayar alımında önemli bir ekonomik rahatlama sağlayacak.

İnternet Desteği

Bir yıllık internet desteği de öğrencilere sunulacak. Bu destek, tek bir hattı kapsayacak ve 12 ay boyunca ayda 10 GB olarak verilecek. Bu, öğrencilerin dijital dünyada daha fazla bilgiye ulaşmalarına olanak tanıyacak.

Kullanım Şartları

Düzenleme ayrıca, satın alınan telefonların en az iki yıl boyunca satın alan öğrenci tarafından kullanılması gerektiğini belirtiyor. Bu, öğrencilerin cihazlarını satın alırken dikkatli olmaları gerektiği anlamına geliyor.

Yerli Üretim ve Yürürlük Tarihi

Kararda yerli üretilen telefonlardan bahsedilmemiş gibi görünüyor. Bu da 9.500 TL’yi geçmeyen herhangi bir telefon modelinin bu avantajdan yararlanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, bu düzenleme 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku