BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Oscar da en iyi erkek ödülünü alan Brendan Fraser kimdir?

Brendan Fraser, 3 Aralık 1968 doğumlu Kanadalı-Amerikalı bir aktördür. En ünlü filmleri arasında “The Mummy” serisi, “George of the Jungle”, “Encino Man”, “Bedazzled” ve “Journey to the Center of the Earth” bulunmaktadır.Fraser, Indiana Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldıktan sonra kariyerine televizyon dizilerinde ve bağımsız filmlerde yer alarak başladı. Daha sonra büyük bütçeli Hollywood filmlerinde rol almaya başladı ve hızlı bir yükseliş gösterdi.

The Mummy” serisi özellikle onun kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu ve onu uluslararası alanda tanınmış bir yıldız haline getirdi. Fraser, aynı zamanda “Crash”, “Gods and Monsters”, “The Quiet American” ve “Extraordinary Measures” gibi daha ciddi filmlerde de rol aldı. Ancak son yıllarda kariyerindeki aktifliğini azaltmıştır. Fraser, aynı zamanda seslendirme sanatçısı olarak da çalışmaktadır ve birçok animasyon ve video oyununda karakterlere ses vermiştir.

Fraser, 2018’de çekilen “Trust” dizisinde John Paul Getty III’ü canlandırdı ve performansıyla övgü aldı. Ancak, son yıllarda kişisel ve sağlık sorunları nedeniyle oyunculuğa ara verdiği bildirildi. Fraser, ayrıca sosyal sorumluluk projeleriyle de ilgileniyor ve birçok hayırsever organizasyonda yer almıştır. Kendisi de çocukluğunda zorlu bir ekonomik durumda büyüdüğü için, özellikle çocuklara yönelik yardım kuruluşlarına destek veriyor.

Fraser, Hollywood’un önemli yıldızlarından biri olarak kabul edilir ve özellikle 90’ların ve 2000’lerin popüler filmlerindeki performanslarıyla hatırlanır. Kendisi en son The Wale filmi için tekrar ekranlara döndü. Film için çok fazla kilo almıştı. Aldığı bu kilolar karşılığını aldı ve en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku