BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Rekabet Kurulu, Kozmetik Sektöründe İhlal Tespit Etti ve Ceza Uyguladı

Rekabet Kurulu, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren 9 firmaya yönelik yürüttüğü soruşturmayı, uzlaşma usulü ile sonlandırdı.

Kurul, söz konusu firmaların mağazaların satış fiyatlarını belirlemek, internet satışlarını kısıtlamak ve topla dağıt karteline katılarak rekabet ihlallerinde bulunduğu iddialarını inceledi.

Soruşturma, 13 Nisan 2023 tarihinde başlatıldı ve firmalar, Rekabet Kurulu’na ihlalin varlığı, kapsamı, öngörülen azami idari para cezası oranı ve tutarını kabul eden uzlaşma metinleri gönderdi. Bugün itibarıyla alınan kurul kararlarıyla soruşturma sonlandırıldı.

Uygulanan cezalar, firmaların Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ‘Rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar’ başlıklı 4’üncü maddesini ihlal etmeleri sebebiyle belirlendi. Firmalara, öngörülen idari para cezalarında yüzde 25 indirim uygulanarak en yükseği 87,3 milyon TL, en azı 184 bin 675 TL olmak üzere cezalar verildi.

Bu gelişme, rekabetin korunması adına yapılan denetimlerin etkin bir şekilde sürdürüldüğünü ve rekabet ihlali şüphesi bulunan sektörlerin titizlikle incelendiğini gösteriyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku