BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sağlık Bakanı Koca: 20 Sahra Hastanesi Kurmaya Hazırız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Filistin için sağlık operasyonlarına hazır olduklarını açıkladı. Bakan Koca, Türkiye’nin Filistin için Sahra Hastanesi oluşturmak üzere El Ariş Havalimanı ve Refah Sınır Kapısı civarında 20 sahra hastanesi kurmaya hazırlandığını ifade etti. Bu süreçte Mısır ve Filistin sağlık bakanlıkları ile yakın diyalog içinde olduklarını ve sağlık operasyonlarının başlatılmasını beklediklerini belirtti.

Türkiye’nin Filistin’e Yardımları:

Bakan Koca, Türkiye’nin Filistin için sunduğu yardımları sıraladı. Bu kapsamda, Türkiye’nin Filistin’e bir gemi hastanesi gönderdiğini ve 40’a yakın ambulansı hazır hale getirdiğini açıkladı. Ayrıca, 8 uçakla kuvözler, ventilatörler ve jeneratörlerin yanı sıra 20 kişilik bir sağlık ekibinin bölgede olduğunu belirtti. Ancak bölgedeki sağlık operasyonlarının güvenlik ve izinlerin sağlanmasını beklediklerini vurguladı.

Savaş Suçu İfadesi ve Türk-Filistin Dostluk Hastanesi:

Koca, İsrail güçleri tarafından hedef alınan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne değinerek, hastanenin 36 bin metrekare kapalı alana sahip, 180 yataklı olduğunu ifade etti. Bu hastanenin hedef alındığını ve hastanede görevlendirilen sağlık çalışanlarının olmadığını belirtti. Bu durumun özellikle kanser hastalarının tedavisini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Koca, sağlık çalışanlarının ve hastaların hedef alınması ve ölüme terkedilmesinin bir savaş suçu olduğunu vurguladı.

Uyuz Vakaları ve Sağlık Durumu:

Sağlık Bakanı, uyuz vakaları ile ilgili bir artış olduğunu belirtti. Türkiye genelinde uyuz vakalarında yüzde 7’lik bir artış olduğunu ifade etti. Deprem bölgesinde ise artışın yaklaşık yüzde 13 oranında olduğunu paylaştı. Ancak, bu durumun bir salgın durumu olmadığını ve erken uyarı sistemleri sayesinde olağan dışı gelişmelere erken müdahale edildiğini belirtti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku