BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybeden Gencin Babası, Olayın Arka Planını Anlattı

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan bir tekel bayisinde meydana gelen silahlı saldırı sonucunda iki genç hayatını kaybederken, bir diğer genç de yaralandı. Olayın arka planı ve nedenleriyle ilgili olarak, yaşananların ailesi tarafından anlatılan ayrıntılar gözleri yaşarttı.

Güzelyurt Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki tekel bayisinde gerçekleşen trajik olayda, 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ve 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybederken, 21 yaşındaki Yusuf Erzen de yaralanmıştı.

Cantürk Erzen, hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen’in babası ve yaralanan Yusuf Erzen’in amcası olarak olayın ayrıntılarını anlattı. Erzen, 30 yaşındaki diğer oğlu Mehmet Erzen’in yaklaşık 3 ay önce, karşı tarafın akrabalarından bir kişi ile bir tartışma yaşadığını ve bu esnada silahın kazara ateş alarak kaza yaşandığını belirtti. Ancak bu olayın, tekel bayisindeki silahlı saldırıyla hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı. Aileler arasındaki sorunu çözmek için bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve birbirlerine karşı dava açmadıklarını ifade etti.

Kan parası gibi bir meselemiz yok

Erzen, oğlunun öldürülmesiyle ilgili olarak, cinayetle ilgili bir alacak-verecek durumunun olmadığını açıkladı. “Silahla gelen de kendisidir. Daha sonra gidip 50 çeşit ifade vermiştir, o ifadelerin hiçbiri doğru değildir. Zaten olayla ilgili kamera kayıtları da mevcut. Dolayısıyla kan parası gibi bir mesele yoktur.” dedi.

Olayın şüphelilerinden Murat Özer yakalanarak adliyeye sevk edilmiş ve diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmalar sürdürülmekteydi. Son olarak, S.Ö. adlı şüpheli de yakalanmıştır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polisin titiz çalışmaları sonucu olayla bağlantılı şüphelilerden M.Ö.’den sonra S.Ö.’nün de yakalandığını belirtmiş ve diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı.

Biz 10 senedir birbirimizi tanıyoruz

Baba Cantürk Erzen, oğlunun ölümüne dair paylaşılan videoları henüz izleyemediğini belirterek büyük bir acı yaşadıklarını ve bu vahşice cinayetin nedenini anlayamadıklarını dile getirdi. “Ben sadece bu insana bunu soruyorum. Benim oğlumu vahşice niye öldürdün? Bana bir sebep söylesin. Alacak, verecek, kan parası gibi söylemlerin hepsi yalan. Biz 10 senedir birbirimizi tanıyoruz, senelerdir ticaret yapıyoruz. Almışızdır, vermişizdir, eksik olmuştur, fazla olmuştur ama kan davalık bir olayımız yok.” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Borcu için kendisine gönderilen icra takip kağıdını WhatsApp’ta paylaşarak borcunu ödeyen bir insan olduğunu belirten baba Erzen, “Bana icra kağıdı gönderdiler. Ben zaten borcumu ödeyen bir insanım. ‘Bana niye icra gönderdiniz?’ diye bunu WhatsApp’ta paylaştım. Bu benim oğlumu öldürmeye bir sebep mi?” şeklinde sorguladı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, hayatını kaybeden gençlerin aileleri büyük acı yaşarken, yetkililer saldırganların tamamen adalet önünde hesap vereceğini vurguladı. Olayın tüm ayrıntıları ortaya çıkarılmaya çalışılırken, kamuoyu da gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

DHA

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku