BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sinan Oğan İkinci Turda Hangi Adayı Destekleyecek? Türkiye Merakla Bekliyor

28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu için Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu çalışmalarına başlarken, ilk turda yüzde 5,17 oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan’ın hangi adayı destekleyeceği merak konusu haline geldi. Sinan Oğan, şartlarını sıralarken, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) de dikkat çeken bir açıklama geldi.

Türkiye, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlere katılırken, hiçbir aday ilk turda gereken yüzde 50+1 çoğunluğu elde edemediğinden dolayı Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştı.

İlk turda yüzde 5,17 oranında oy alan ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda ne yapacağı merak konusu haline geldi.

Sinan Oğan’ın Şartları

Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı ikinci turda kimi destekleyeceğini henüz açıklamayan Sinan Oğan, dün katıldığı bir televizyon yayınında şartlarını sıraladı.

Oğan, PKK, FETÖ, Hizbullah ve her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadelenin “olmazsa olmaz” olduğunu belirtti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve HÜDA PAR’a yeni kurulacak hükümette görev verilmemesini istedi.

Sığınmacıların belirli bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi gerektiğini ifade eden Oğan, Anayasa’nın ilk 4 maddesi ve 66. maddesine asla dokunulmayacağının garantisinin verilmesini istedi.

Sinan Oğan’ın bu şartları, destekleyeceği adayın terörle mücadelede kararlılık göstermesini ve Türkiye’nin güvenlik kaygılarına önem vermesini talep ettiğini gösteriyor. Ayrıca, HDP ve HÜDA PAR’a yönelik bir siyasi işbirliği istemediği ve sığınmacıların geri gönderilmesi konusunda belirli bir planın olması gerektiğini vurguluyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turunda Sinan Oğan’ın destekleyeceği aday henüz netleşmemiş olsa da, bu şartlarının karşılanması durumunda tercihini yapacağını belirtmektedir. Bu şartlar, güvenlik, terörle mücadele, anayasa ve sığınmacı politikaları gibi önemli konulara vurgu yapmakta.

Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Başkanı olarak Halk TV’de yapılan bir programda, kendisine yöneltilen “2. turda kimi destekleyeceksiniz?” sorusuna cevap verdi. Özdağ, daha önce Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sığınmacıları geri gönderme taahhüdünü açıklarsanız sizi destekleyelim” şeklinde bir mesaj ilettiğini hatırlattı. Ancak hala CHP’den kendilerine yönelik bir destek talebi olmadığını belirtti.

MHP’den ise dikkat çeken bir açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya üzerinden “Türk milliyetçiliğinin siyasi adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yol göstericisi de Devlet Bahçeli’dir… Başka siyasi parti liderlerinin mahallemize gece konuk yapılmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullandı. Başka bir genel başkan yardımcısı olan Semih Yalçın da bu mesajı tekrar paylaştı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku