BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SPK 4 ŞİRKETE HALKA ARZ ONAYI VERDİ

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ, Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi AŞ, Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret AŞ ve Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ’nin halka arzını onayladı.

Forte Bilgi’nin halka arz fiyatı 12,12 TL, Katılımevim’in halka arz fiyatı 13,43 TL, A1 Capital ve Pasifik Eurasia’nın halka arz fiyatı ise 25 TL olarak belirlendi.

BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI

SPK ayrıca, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ’nin 46 milyon 697 bin 875 TL, Kiler Holding AŞ’nin 975 milyon TL, Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım Anonim Şirketi’nin 2 milyar 392 milyon TL, Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 80 milyon 500 bin TL, Dinamik Isı Makine Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ise 18 milyon 538 bin 423,05 TL iç kaynaklardan ve 21 milyon 370 bin 951,95 TL kar payından olmak üzere toplamda 39 milyon 909 bin 374 TL bedelsiz sermaye artırımını onayladı. Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 2 milyon 500 bin TL’lik bedelli sermaye artırımı da SPK tarafından onaylandı.

Mehmet Şimşek, Ekonominin Başına Geçecek İddiaları Güçleniyor!

BİR KİŞİYE CEZA

SPK, Akın Tekstil A.Ş. (ATEKS) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak bir kişiye 69 bin 783 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

6 KİŞİYE İŞLEM YASAĞI

Ayrıca, SPK’nın incelemesi sonucunda, Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VKFYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde Sermaye Piyasası Kanunu’nun 6362 sayılı maddesinde belirtilen suçun işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle 6 kişi hakkında işlem yasağı uygulanmasına karar verildi. Bu yasak, 02.06.2023 tarihinden itibaren borsalarda 6 ay süreyle geçerli olacak.

52 İNTERNET SİTESİNE ENGEL

SPK ayrıca, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 52 internet sitesinin erişiminin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Elon Musk, Bernard Arnault’u Geride Bırakarak Dünyanın En Zengini Oldu!

ETİKETLER

SPK hangi şirketlere onay verdi? SPK haberleri, borsa haberleri, borsaya girecek şirketler, borsaya yeni girecek şirketler hangisi? Hangi şirketler halka arz oldu? Hangi şirketler halka arz olacak? SPK halka arz, Borsa İstanbul, halka arz, borsaya hangi şirketler girecek,

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku