BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj Mağdurları güçlenerek büyüyor

Türkiye genelinde birçok ilde stantlar kuran Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, yaşadıkları mağduriyetin çözülmesi ve diğer mağdurlara ulaşmak için etkin bir şekilde mücadeleye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde federasyon kuran dernek üyeleri, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Bilecik gibi şehirlerde stantlar açarak vatandaşlardan ve siyasi parti temsilcilerinden destek almaya çalıştı.

Stantları ziyaret eden vatandaşlara ve ilgili siyasi parti temsilcilerine, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetlerini anlatarak seslerini duyurmaya çabalayan dernek üyeleri, broşürler dağıtarak farkındalık oluşturma ve benzer durumda olan diğer staj ve çırak öğrencilerine de destek olma amacı güdüyor.

Türkiye genelinde yaklaşık 20 dernek ve bir federasyon kuran mağdurlar, amaçlarının yaşadıkları mağduriyetten habersiz olan diğer mağdurlara ulaşmak ve onları mücadeleye katılmaya teşvik etmek olduğunu vurguluyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, yapılan açıklamada, yaşadıkları sıkıntıları başka mağdurlarla paylaşarak bir araya gelmenin önemine dikkat çekiyor.İstanbul Kartal’da Kartal Belediyesi binası karşısında düzenlenen etkinlikte de Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu ve İstanbul Derneği tarafından bir stant kuruldu.

Yeni EYT Paketi Gündemde

Katılımcılar arasında yer alan Başkan Murat Bal, etkinliğe destek vererek mücadelenin önemine vurgu yaparak, diğer mağdurlara ulaşmak ve onları mücadeleye katılmaya teşvik etmek amacını dile getirdi.Dernek üyeleri, stantlara gelen vatandaşlara staj ve çıraklık sigortası mağduriyetini anlatarak bilgi veriyor ve broşürler dağıtarak daha geniş kitlelere seslerini duyurmayı amaçlıyor.

Sahada ve diğer platformlarda faaliyetlerine devam edecek olan dernek üyeleri, toplumda farkındalık yaratmaya ve benzer durumda olan diğer staj ve çırak öğrencilerinin haklarını korumak için desteklenmelerine katkı sağlamayı hedefliyorlar.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, hakları için verdikleri mücadele ile kamuoyunda dikkat çekmeye ve çözüm bulunmasına yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Gelecekte de bu tür mağduriyetlerin önlenmesi ve öğrencilerin eğitim süreçlerinin güvence altına alınması için çalışmaların sürdürülmesi bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku