BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj Mağdurlarının beklediği haber; Yasa Meclis’e sunuldu

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için müjdeli haber geldi! EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında mağdur olan ve emeklilik hakkını kaybeden kişiler için yeni bir kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. AK Parti tarafından hazırlanan bu kanun teklifiyle, 1999 yılından bu yana mücadele veren EYT mağdurları için umut doğdu.

1999 yılında yapılan yasal düzenlemeyle birlikte getirilen yaş şartı nedeniyle emeklilik hakkını kaybeden ve prim gün sayısı ile hizmet yılı şartını yerine getirmesine rağmen mağdur olan kişilere, bu yeni kanun teklifiyle emeklilik kapısı açıldı. Bu düzenlemeyle birlikte 2 milyondan fazla kişi emeklilik başvurusu yapma hakkı elde etti.

Ancak, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilerin yararlanabileceği düzenleme, staj ve çıraklık sigortası yaptıran kişileri kapsam dışında bıraktı. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları ise yeni bir mücadeleye girişti.

Bu konuda bir adım atılarak Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan AYGUN tarafından imzalanan “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM’ye sunuldu. Bu kanun teklifiyle birlikte, kısa vadeli sigorta kollarına tabi olan çırak, bursiyer, kursiyer ve stajyerlerin uzun vadeli sigorta kolları bakımından da sigortalı olarak kabul edilmeleri, çıraklık, kursiyerlik ve staj sürelerinin uzun vadeli sigorta kolları açısından hizmet ve sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmeleri, ayrıca çıraklık, kursiyerlik ve staj süreleri için borçlanma imkanı sağlanması amaçlanıyor.

Bu kanun teklifiyle staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının da emeklilik hakkına kavuşması ve mağduriyetlerinin giderilmesi hedefleniyor. Bu müjdeli haber, EYT mağdurlarının uzun süren mücadelesinin sonunda gerçekleşen bir zafer olarak değerlendiriliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku