BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık mağduriyeti ile ilgili 53 adet kanun teklifi verildi

Staj ve Çıraklık Mağdurları Emeklilik Hakkı İçin Mücadele Ediyor. EYT Benzeri Hak Talepleri Meclis Gündeminde…

1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı kanunla sigorta başlangıçları yapılan Meslek Lisesi ve Çıraklık Okulu mezunları, emeklilik hakkı kazanamıyor. Staj ve çıraklık dönemi primleri yatırılmadığı için emeklilik hesaplamalarında dahil edilmeyen bu kişiler, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasıyla birlikte haklarını aramaya devam ediyor.

Mağduriyet ve Mücadele:

Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, staj ve çıraklık mağduriyetini gündeme taşıdı. Mezun olduklarında emeklilik sistemine dahil edilmeyen bu kişilerin, zorunlu staja tabii tutularak çalıştırıldığını ifade ederek, yaklaşık 240-250 bin staj ve çıraklık mağduru olduğunu belirtti.

Salman, bu kişilerin EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olabilmesi gerektiğini vurguladı.

Meclis Girişimleri:

Staj ve çıraklık mağdurları, konularıyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 53 adet kanun teklifi verdi, ancak bu teklifler ret edildi.

Salman, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve MHP-AKP grup başkan vekilleriyle yaptıkları görüşmelerde, mağduriyetlerinin EYT gibi sona ereceğini umduklarını ifade etti.

Torba Yasada İlerleme:

Mücadelelerine devam eden Salman, 1 Ekim’de açılacak olan Meclis’te, staj ve çıraklık mağdurlarının sorunlarıyla ilgili torba yasada yer aldıkları bilgisini aldıklarını belirtti. Mağdurlar, Meclis’teki çalışmaların tamamlanmasını ve haklarının tanınmasını talep ediyor.

2024 Seçimleri Öncesi Çözüm:

Staj ve çıraklık mağduriyeti hakkında siyasi parti temsilcileriyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Salman, mağduriyetin 2024 seçimleri öncesinde çözüleceği konusunda umutlu olduklarını ifade etti.

Bu mücadele, staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik haklarına kavuşmaları için devam ediyor ve gelişmeler yakından takip ediliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku