BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurları, Adalet İstiyor! Mağdurlar Talepleri İçin Seslendi

Gelişen emeklilik politikaları ve kademeli yaş haddi uygulamaları sonucunda, staj ve çıraklık dönemlerinde geçen sürelerin emeklilik işlemlerinde dikkate alınması talebi, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Konfederasyonu çatısı altında yankı buluyor. Türkiye genelinde örgütlenen stajyerler ve çıraklar, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanların emeklilikte yaş haddinin kaldırılmasına rağmen kademeli gün şartının devam etmesine karşı çıkıyor.

Staj ve çıraklık çalışmalarıyla geçirilen sürelerin emeklilik süreçlerinde göz önüne alınması ve bu sürelerin borçlanma hakkıyla desteklenmesi talepleri, 4447 sayılı yasa ile emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılan düzenlemelerle birlikte daha fazla önem kazanmış durumda.

Bu kapsamda, staj ve çıraklık mağdurları, başlangıç tarihleri dikkate alınarak emeklilik işlemlerinde bu sürelerin göz önüne alınmasını ve emeklilik sürecine doğrudan etki etmesi adına borçlanma imkanı tanınmasını talep ediyorlar. Özellikle küçük yaşlarda çalışma hayatına atılan stajyer ve çırakların, sigorta süreçlerinin emeklilikte bağlayıcı hale getirilmesi ve önlerindeki engellerin kaldırılması için yetkililere çağrıda bulunuyorlar.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Konfederasyonu, bu talepleriyle çalışan gençlerin emeklilik süreçlerinde adil bir çözüme kavuşmasını hedefliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku