BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık mağdurları eski bakanın dediğini yapabilir mi?

Staj ve çıraklık mağdurları, EYT sorunun çözülmesinden sonra kendi sorunlarının da çözülmesi için aylardır mücadele ediyor. “Staj ve Çıraklık Mağdurları” olarak adlandırılan birçok kişi, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesine dahil edilme talebiyle beklemektedir.

Staj ve çıraklık dönemlerinde geçen sürelerin emeklilik prim gün sayısına dahil edilmemesi ve bu sürelerin emeklilik hakkını etkilemesi, staj ve çıraklık mağdurlarının yaşadığı temel sorunlardan biridir. Bu durum, stajyerlerin ve çırakların gelecekteki emeklilik haklarına olumsuz etki yapmaktadır.

Peki Staj ve Çıraklık Mağdurları, önceki bakan Vedat Bilgin’in istediği şeyleri yapabilir mi? Bakan Bilgin şunları söylemişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusunda daha önce açıklama yapmış ve şunları söylemişti: “Staj mağdurları” kavramının doğru bir tanım olmadığını ifade etti ve prim ödenmeden emekli olunamayacağını vurgulamıştı. Bakan Bilgin, bu konuda şu değerlendirmeyi yapmıştı: “Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız? Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın.”

Bakan Bilgin, stajın bir eğitim süreci olduğunu ve prim ödemesinin stajyerler için geçerli olmadığını belirtmişti. Prim yatırılmadan emekli olmanın mümkün olmadığını ifade ederek, staj mağdurları olarak adlandırılan kişilerin primlerini yatırmaları gerektiğini vurgulamıştı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku