BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurları İsyanda

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyesi binlerce emekçi, EYT (Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinden yararlanamayan çalışanlar olarak İstanbul Kartal Meydanı ve Ankara Anıttepe’de düzenlenen mitinglerde bir araya geldi. “Bir günle yıllarımız gasbedildi. Hakkımızı istiyoruz” diyen emekçiler, kademeli emeklilik ve geçinebilecek ücret taleplerini gündeme getirdi.

Türkü ve marşlar eşliğinde duygusal bir atmosferde gerçekleşen mitinglerde, dernek üyeleri “Staj ve Çıraklık SGK Başlangıcı Olsun”, “Staj Mağduriyetine Son Verilsin”, “Staj ve Çıraklık Fiili Çalışmadır” gibi yazılı dövizler taşıdı. EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, konuşmasında, “1 gecede 17 sene yaşlandık. Severek gittiğimiz işimize giderken emeklerimizin boşa sayıldığını hissettik. Ülkemizde kendimizi yok hükmünde ve dışlanmışlığın en üst seviyesinde hissettik. İkinci sınıf vatandaş hissettik” dedi.

Uğurlu, “Sabrımız kalmadı. Onurumuz için, sadaka değil hak mücadelesi için, mezarda emekliliği kabul etmediğimiz için, 17-20 yılımız yok sayıldığı için buradayız. Bizler sadaka, lütuf, avantaj değil anamızın ak sütü gibi helal olan hakkımızı istiyoruz” şeklinde sitem etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da mitingde yaptığı konuşmada, “En temel hakkımız olan emeklilik hakkımıza sahip çıkmak için buradayız. Yeryüzündeki en onurlu şey emeğine, onuruna sahip çıkmaktır. Bir günde emeklilik hakkının 17 yıl ötelenmesi kabul edilemez. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir” dedi.

Ankara’daki mitingde konuşan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, yasal düzenleme taleplerini dile getirerek, sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi. Bal, çözümün 31 Mart 2024’teki Mahalli İdareler Seçimleri’nden önce gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku