BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Seçim yaklaşıyor gözler staj ve çıraklık sigortasında

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi bulunan vatandaşlar, emeklilik konusunda umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Mevcut durumda, 2000 sonrasında işe başlayanlar için kademeli emeklilik düzenlemelerini içeren yeni bir yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde yer alıyor.

Bu teklife göre, özellikle staj ve çıraklık sigortalarına odaklanılarak 2000-2008 arası SGK girişi olanların emeklilik şartlarına önemli değişiklikler getirilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin emeklilik sisteminde köklü değişikliklerin olacağını belirtmişti. Bu çerçevede kademeli emeklilik uygulaması, belirli şartları yerine getirenler için bir umut kapısı olabilir.

Ancak, Erken Emeklilik (EYT) kapsamında olamayan sigortalılar için belirlenen yaş şartları, işe giriş tarihlerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, 1999-2000 sonrası SGK’ya kayıtlı olanlar için staj ve çıraklık borçlanması konusunda bir düzenleme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma, 1999 sonrası sigorta başlangıç tarihine sahip olanlar için kademeli emeklilik sisteminin onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası SGK girişi olanların belirlenen koşulları sağlamaları durumunda emekli olabileceklerini öne sürüyor.

EYT düzenlemesinden yararlanamayan ve kapsam dışında kalanlar için kademeli emeklilik sistemi, bu grup için bir çıkış kapısı olabilir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku