BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Süper Lig Fikstürü Belli Oldu işte İlk Derbi Maçlar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 2023-2024 sezonu fikstür çekimini gerçekleştirdi. Yeni sezonda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un sezon açılış maçları ile derbi tarihleri de belli oldu.

Yeni sezon, 11, 12, 13 ve 14 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak ve ilk yarı 23, 24 ve 25 Aralık tarihlerinde oynanacak 18. hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.

İkinci yarı ise 5, 6, 7 ve 8 Ocak tarihlerinde oynanacak 19. hafta maçlarıyla başlayacak ve 19 Mayıs 2024 tarihinde sona erecektir. Bu sezon Süper Lig’de ilk yarı 18, ikinci yarı ise 20 hafta oynanacak.

Önemli bir değişiklik olarak, bu sezon hiçbir takım üst üste kendi sahasında maç yapmayacak. İstanbul takımları ise en fazla 5 hafta üst üste İstanbul’da maç oynayabilecekler.

Derbi maçlarının yer aldığı haftalar da belli oldu. Süper Lig’de derbi haftaları, 2, 5, 9, 15 ve 18. haftalarda gerçekleşecek.

Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki ilk derbi maçı, sezonun 2. haftasında Galatasaray’ın ev sahipliğinde oynanacak. Diğer derbi maçları ise Trabzonspor – Beşiktaş (5. hafta), Galatasaray – Beşiktaş (9. hafta), Fenerbahçe – Trabzonspor (11. hafta), Beşiktaş – Fenerbahçe (15. hafta) ve Fenerbahçe – Galatasaray (18. hafta) olarak sıralanıyor.

Avrupa kupalarında yer alan takımlar Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor ise birbirleriyle 1., 2., 3., 7., 10., 14. ve 17. haftalarda karşılaşmayacaklar. Ayrıca Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın birbirleriyle oynayacağı haftalarda diğer takımlar, Trabzonspor ile karşılaşmayacak.

Yeni sezonun heyecanı, 11 Ağustos tarihindeki maçlarla birlikte başlayacak. Kayserispor – Galatasaray, Pendikspor – Hatayspor, Kasımpaşa – MKE Ankaragücü, Alanyaspor – Başakşehir, Adana Demirspor – Çaykur Rizespor, Fatih Karagümrük – Beşiktaş, Trabzonspor – Antalyaspor, Fenerbahçe – Gaziantep FK, Sivasspor – Samsunspor ve Konyaspor – İstanbulspor maçlarıyla yeni sezon start alacak.

Süper Lig’in heyecan dolu maçları ve derbileriyle dolu bir sezon olması beklenirken, futbolseverler yeni fikstürü heyecanla beklemeye devam ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku