BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarını Kim Kazandı?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yayın haklarını belirlemek için düzenlenen ihaleyi, beIN SPORTS’un 182 milyon Dolarlık (218 milyon 400 bin Dolar KDV dahil) teklifiyle kazandığını duyurdu. Bu anlaşma, 2026-2027 sezonunun sonuna kadar Süper Lig ve 1. Lig maçlarının beIN SPORTS tarafından yayınlanacağını belirtiyor.

TFF’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, ihale komisyonu, beIN MEDIA GROUP’a ait olan Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş’nin teklifini kabul ederek ön sözleşme imzalamıştır. 11 Mart 2024’e kadar hukuki sürecin tamamlanması planlanmaktadır.

beIN MEDIA GROUP CEO’su ve Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly, ihale sonrası yaptığı açıklamada büyük memnuniyetini dile getirdi. Al-Obaidly, Digiturk’ün üç sezon daha Süper Lig’in tek yayıncısı olmasının gurur verici olduğunu belirtti. Trendyol Süper Lig’in tek resmi yayıncısı olmaktan duydukları memnuniyeti vurgulayan Al-Obaidly, Türkiye’nin en büyük spor yatırımcısı olan Digiturk’ün yenilikçi ve kaliteli yayıncılık anlayışını beIN MEDIA GROUP’un küresel deneyimi ve uzmanlığıyla birleştirerek futbolseverlere sunacaklarını ifade etti.

“Büyük mutluluğu içerisindeyiz”

Al-Obaidly, “Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig’in tüm yerel ve uluslararası yayın haklarını en yüksek teklifi vererek kazanmış olmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Küresel gücümüzü Türkiye’de son 23 yılda edindiğimiz engin deneyimle birleştirerek sporseverlere en kaliteli içeriği sunmaya devam edecek ve Türk futbolunun küresel pazardaki konumunu güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

beIN MEDIA GROUP’un Türkiye’deki uzun vadeli başarısının ve hedeflerinin bir kanıtı olarak gördüğü bu anlaşmanın, Türk futbolunun yükselen bir değer olarak futbol ekosisteminde hak ettiği yeri alacağına inandıklarını belirten Al-Obaidly, müşterilere spor yayıncılığından eğlence içeriklerine, OTT platformlarından internet hizmetlerine kadar eksiksiz bir multimedya deneyimi sunacaklarını da vurguladı.

Yousef Al-Obaidly’nin bu açıklamaları, beIN SPORTS’un Türkiye’nin önde gelen spor, eğlence ve medya grubu olarak uzun vadeli hedeflerine olan inancını ve kararlılığını yansıtıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku