BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Taşeron Zabıtalar Kadroya Alınacak Mı? Son Dakika Açıklaması

2024 yılında belediye şirketlerinde taşeron olarak istihdam edilen zabıtaların kadroya geçiş süreci belirsizliğini koruyor. 657 sayılı devlet memurları kanununa göre hakları bulunan taşeron zabıtalar, bakanlık tarafından verilen sözlerin ertelenmesi üzerine büyük tepki gösteriyor.

EYTADER’den Çağrı: Doğum Borçlanması İçin Hükümete Çağrı:
EYTADER, doğum borçlanması ve özlük hakları konusunda hükümete çağrıda bulunarak, çalışanların yaşadığı haksızlıklara dikkat çekiyor.

Taşeron İşçilerin Özlük Hakları:

  1. Eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışma
  2. Kadro hakları olmaması
  3. Mesleki güvencelerin olmaması
  4. Yıllık izin hakkından mahrumiyet
  5. Tayin haklarının bulunmaması
  6. Eşit işe eşit ücret ilkesine uyulmaması

Bakan Işıkhan’ın Açıklamaları:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis’in yeni yasama yılını işaret ederken, yeni soru önergelerine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmalara vurgu yapan Işıkhan, 2023-2024 yıllarını kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü’nde taşeron işçilerin daimi kadroya geçirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku