BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Teksas bağımsızlığın eşiğinde ABD de neler oluyor!

Teksas, sınır güvenliği girişimi Operation Lone Star aracılığıyla, göçmenleri ve federal ajanları sınıra erişimden alıkoymak için fiziksel engeller uygulamış ve bu durum yasal anlaşmazlıklara yol açmıştı.

Neredeyse tüm ABD Cumhuriyetçi valileri, Teksas Valisi Greg Abbott’ı federal hükümetle sınır kontrolü üzerindeki acımasız mücadelesinde destekleyen bir açıklamaya imza attı.

Perşembe günü Cumhuriyetçi Valiler Birliği web sitesinde yayımlanan açıklama, Biden Yönetimini eleştirdi ve Teksas’ın kendini savunma hakkına sahip olduğunu belirtti. Bu hafta, Teksas yetkilileri ve Homeland Güvenlik Bakanlığı, Rio Grande boyunca dikenli tel konusunda anlaşmazlık yaşadılar. ABD Yüksek Mahkemesi, eyaletin geçiş yapmak isteyenleri caydırmak için kurduğu dikenli teli kesmek için federal ajanlara izin verdi.

Greg Abbott ve Teksas eyaletiyle dayanışma içindeyiz ve eyaletin egemenliğini ve ulusumuzun egemenliğini korumak için jilet tel çitler de dahil olmak üzere her araç ve stratejiyi kullanmasını destekliyoruz,” şeklindeki mektupta 25 Cumhuriyetçi vali imzası bulunmaktadır. “Biden Yönetimi, anayasal görevlerini eyaletlere devrettiğinden, Teksas’ın eyaletimizin ve ulusumuzun egemenliğini korumak için her yasal haklı gerekçesi vardır.”

Hangi eyaletler Teksas’ı destekliyor?

Cumhuriyetçi Valilerin destek açıklamasına imza atan eyaletler Abbott ve Biden yönetimi, Teksas’taki sınır kontrolü yetkisi konusunda başa baş bir mücadele içindeler.

Aşağıdaki eyaletlerin valileri, Teksas Valisi Greg Abbott’ı destekleyen açıklamaya imza attılar:

Alabama, Alaska, Arkansas, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, North Dakota, Ohio, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah, Virginia, West Virginia, Wyoming ve Vermont Valisi Phil Scott, Abbott’ı desteklemek için imza atmayan tek Cumhuriyetçi vali olarak dikkat çekti.

Operation Lone Star ve Teksas’ın sınır üzerindeki anlaşmazlığı

Abbott’ın 11 milyar dolarlık sınır güvenliği girişimi Operation Lone Star’ın bir parçası olarak, Teksas, göçmenlerin eyalete girmesini engellemek için birçok önlem uygulamış, bunlar arasında jilet teli kurulumu, Rio Grande’de büyük su botları yerleştirme ve eyalet sınır duvarının belli bölgelerini inşa etme bulunmakta.

Pazartesi günü, ABD Yüksek Mahkemesi, federal hükümetin bu ay içinde acil bir kararla bunu yapma talebinde bulunduğunda federal ajanların göçmenlere veya sıkıntıda olan memurlara ulaşmasına izin vermek için jilet teli çıkarabileceğine karar verdi. Ancak bu karar, Abbott’ı durdurmuş gibi görünmedi, çünkü Abbott, “bu henüz bitmedi” şeklinde sosyal medyada paylaşımda bulundu. Teksas Askeri Departmanı, eyaletin federal erişime yasakladığı Shelby Park’ta daha fazla tel kurulumu yapan askerlerin fotoğraflarını Salı günü paylaştı.

Abbott, Çarşamba günü bir kez daha, Biden yönetimini ülkeye yasadışı giriş yapan göçmenleri yargılamamak, göçmenlerin tutuklanmasıyla ilgili kuralları göz ardı etmek ve “vergi mükelleflerinin parasını Teksas’ın sınır güvenlik altyapısını yırtmak için harcamakla” suçladı.

Cumhuriyetçi valiler, Teksas’ın anayasal iddialarını destekliyor ancak somut destek sağlamıyor Abbott, devletin kendini savunma hakkını haklı çıkaran devriye taktiklerini ve federal yönlendirmeyi yok saymayı haklı gösterirken, ABD Anayasası göçmenlik yasasını federal hükümete bırakıyor.

Abbott ve destekçileri, iki maddeye işaret etmektedir: Anayasa’nın 4. Maddesi, 4. Bölümü, devletleri işgale karşı savunacağını belirtir; ve Anayasa’nın 1. Maddesi, 10. Bölümü, 3. Fıkrası, devletlere “işgal edilmedikçe veya gecikmeye tahammül edemeyecek kadar yakın bir tehlike altında olmadıkça” savaşa girmeme yasağı getirir.

Abbott ve valilerin bu grubu, Biden yönetiminin görevlerini yerine getiremediğini ve Teksas’ın sonuncusunun adı altında federal yönlendirmeyi kaçınma hakkını verdiğini savunmakta.

Cumhuriyetçi valiler, “Yasaların üstünlüğünü korumak ve sınırı güvence altına almak yerine, Biden Yönetimi, tarihi düzeydeki yasa dışı göçmenlerden, ölümcül ilaçlar gibi fentanilden ve ülkemize giren teröristlerden Amerikan vatandaşlarını korumak için adım atan Texas’a saldırdı ve dava açtı,”

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku