BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Titanik Enkazına Dalış Yapan Denizaltı Titan Patladı

Turistik amaçlı dalış yapmak üzere Titanik’in enkazına gitmekte olan OceanGate firmasına ait Titan denizaltısı, “katastrofik” bir şekilde patlayarak parçalara ayrıldı. ABD Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, denizaltının enkazı 4 kilometre derinlikte ve Titanik’in pruvasına 488 metre uzaklıkta bulundu. Ne yazık ki, denizaltında bulunan 5 kişinin tamamının hayatını kaybettiği düşünülmektedir.

Kaza, Titan denizaltısının dalışa başlamasından yaklaşık 1 saat 45 dakika sonra, araçla iletişimin kesildiği an gerçekleşti. ABD Sahil Güvenlik yetkilisi Tuğamiral John Mauger, Boston’da yaptığı basın açıklamasında, enkazın denizaltının katastrofik bir şekilde patlamasıyla uyumlu olduğunu belirtti ve arama çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Denizaltı uzmanı Paul Hankin, enkazın 5 parçaya ayrıldığını ve bu durumun olayın ne kadar feci olduğunun ilk göstergesi olduğunu dile getirdi. Yetkililer, denizaltıdaki tüm kişilerin öldüğüne inandıklarını belirtti. Arama ve kurtarma ekipleri, enkazda ne olduğunu tam olarak belirlemek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Turistik denizaltı Titan’ın yolculuğu, Kanada askeri arama uçağının birtakım sesler tespit etmesiyle dikkat çekmişti. Ancak bu seslerin denizaltıya ait olup olmadığı kesinlik kazanmamıştı. Titan denizaltısı, yaklaşık 96 saatlik oksijen kaynağıyla yola çıkmış ve 2,5 saatlik bir yolculuk süresi öngörülmüştü.

ABD Donanması, denizaltının bulunması halinde kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere özel bir kaldırma sistemi hazırlamıştı. Ancak yapılan arama çalışmaları sonucunda denizaltının enkazına ulaşıldı ve içindekilerin hayatta kalmadığı tespit edildi.

Titan denizaltısında bulunan kişiler arasında İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, Pakistan doğumlu iş insanı Şehzade Davud ve oğlu Süleymen Davut, Fransız okyanus bilimci ve Titanik uzmanı Paul-Henri Nargeolet ile OceanGate’in kurucusu ve CEO’su Stockton Rush bulunuyordu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku