BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Trafik Dron Denetimi: Taksici İtiraz Etti Görüntüleri İzledi

İstanbul Şişli’de, trafik ihlallerinin önlenmesine yönelik dron destekli denetimler sürerken, ilginç bir olay yaşandı. Denetimlerde kırmızı ışık ihlali yaptığı tespit edilen bir ticari taksi sürücüsü, polis memurlarına karşı iddialı bir tavır takındı.

Kırmızı Işıktan Geçmediğini İddia Etti

Dron tarafından izlenen taksinin kırmızı ışık ihlali yaptığının belirlenmesinin ardından, sürücü trafik polisleri tarafından uygulama noktasında durduruldu. Ancak sürücü, iddialı bir şekilde kırmızı ışıkta geçmediğini savundu. Sürücü, polis memurlarına “Yazık, günah. Yaptığınız iş, iş değil yani. Ben kendimden eminim, görüntü varsa burada bana izleteceksin, bak diyeceksin burada geçmişsin, ben de cezayı yazıyorum diyeceksin. Bunu kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Tartışma ve İhlal İddialarının Görsel Kanıtı

Polis memurları, ihlal iddialarını sürücüye göstermek için dronun kaydettiği görüntüleri kullanmaya karar verdiler. İhlal yapmadığını iddia eden sürücü, ihlal anına ilişkin fotoğrafı gördüğünde sessizleşti. Fotoğrafın incelenmesinin ardından, sürücü hiçbir şey söylemeden uygulama noktasından ayrıldı.

Cezai İşlem Uygulandı

Sürücünün bu tavrının ardından, trafik polisleri, kırmızı ışık ihlali nedeniyle kendisine 951 lira idari para cezası uyguladılar.

Toplamda 7 İhlal Tespit Edildi

Bu olayın yaşandığı trafik denetimi, Şişli Piyalepaşa Bulvarı’nda gerçekleşti. Denetim sonucunda, toplamda 7 adet kırmızı ışık ihlali tespit edildi ve araç sürücülerine toplamda 6,657 lira idari para cezası kesildi. Dron destekli trafik denetimleri, trafik kurallarının daha etkin bir şekilde uygulanmasına katkıda bulunuyor ve sürücülerin daha dikkatli olmalarını teşvik ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku